2024 KA 131 PROJE DÖNEMİ 2024-2025 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 

Başvuru Tarihleri

16 Nisan 2024 – 21 Mayıs 2024

Sonuç Açıklama Tarihi

28 Haziran 2024

İtiraz/Feragat Talebi Tarihleri

29 Haziran – 07 Temmuz 2024 (Saat 17.00’ye kadar)

Hibesiz Yararlanma Talebi Tarihi

30 Temmuz 2024 (Saat 17.00’ye kadar)

Staj Hareketliliği Kabul/Davet Mektubu son teslim tarihi

30 Ekim 2024 (Saat 17.00’ye kadar)

(https://turnaportal.ua.gov.tr/ ve  https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr/ adresleri)

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Erasmus+ Programı öğrenci seçimleri kapsamında yapılan öğrenci yerleştirmeleri Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisimiz tarafından tamamlanmış olup Erasmus+ Programı Seçim Komisyonu tarafından değerlendirilmiştir.

  • 2024 Dönemi KA 131 Projesi Öğrenci Kontenjanlarının Belirlenmesi:

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2024/2025 eğitim–öğretim yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarı 27 Haziran 2024 tarihinde duyurulmuş olup ilgili proje dönemine ait hibe üniversitemize henüz tahsis edilmemiştir. Bu bağlamda, öğrencilerin Üniversitemize hibe tahsis edilmeden hareketlilik planlamasından oluşacak aksaklıklardan Türkiye Ulusal Ajansı ve Akdeniz Üniversitesi sorumlu değildir.

2024 KA 131 PROJE DÖNEMİ 

“Öğrenim Hareketliliği” kapsamında;

Öğrenim hareketliliğine başvuran öğrenciler, kendi öğrenim gördükleri birimdeki ikili anlaşmalarda yer alan kontenjanlar dikkate alınarak;

Ön lisans ve lisans programlarında her bölümden 2 öğrenci,

Lisansüstü programlarda, enstitü bazlı değerlendirmeye göre Yüksek Lisans düzeyi için *6’şar, Doktora düzeyi için *6’şar kontenjan belirlenmesine karar verilmiştir.

Öğrenci sıralamaları puan üstünlüğüne göre önceliklendirilmiştir.

 “Staj Hareketliliği” kapsamında;

Ön lisans ve lisans programlarında her bölüm için 2 öğrenci,

Lisansüstü programlarda enstitü bazlı değerlendirmeye göre Yüksek Lisans düzeyi için *6’şar, Doktora düzeyi için *6’şar kontenjan belirlenmiştir.

*Adayların farklı Ana Bilim/ Ana Sanat Dallarında öğrenim görme şartı bulunmaktadır. Aynı enstitüdeki aynı ana bilim/ana sanat dalından yalnızca en yüksek puanlı olan bir öğrenci Kabul Hibeli Listede yer almaktadır.

Öğrenim ve Staj hareketliliği başvurularında, Diş Hekimliği Fakültesine 5, Tıp Fakültesine 5, Hukuk Fakültesine 5 kontenjan ayrılmıştır.

Kabul Hibeli Ve Yedek Listedeki Öğrenci Seçimleri Aşağıdaki Kriterlere Göre Belirlenmiştir:

  • Uygulama El kitabında ve web sayfamızda yer alan ölçütler,

https://uio.akdeniz.edu.tr/tr/duyuru/2024_ka131_proje_donemi_20242025_akademik_yili_erasmus_ogrenim_veveya_staj_hareketliligi_basvuru_takvimi_ve_basvuru_ilani_taslak-8293

  • Erasmus+ başarı puanları (%50 yabancı dil+ %50 not ortalaması ve +/-özel durumlar),
  • Üniversitemizin Erasmus+ İkili anlaşmalarında yer alan kontenjanlar ve kontenjanlarda belirtilen değişim süreleri,
  • Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarına göre belirlenecek olan kontenjanlar,
  • Fakülte/Bölüm/Programlara göre Erasmus+ kapsamında öğrenci başarı sıralaması
  • Yıllık eğitim veren fakültelerde öğrenim gören öğrenciler hariç diğer öğrencilerin bir akademik dönem (Bahar/Güz dönemi) hibelendirilmesi,
  • İlerleyen süreçte, bütçe durumu göz önüne alınarak yedek öğrencilerin hibelendirilme durumları tekrar değerlendirilecek olup uygun görüldüğü takdirde sizlerle paylaşılacaktır.
  • Erasmus+ Yabancı Dil Sınav notu öğrenim hareketliliği için 60, staj hareketliliği için 55 puanın altında olan ve akademik not ortalaması Lisans için 2.20/4.00, Lisansüstü için 2.50/4.00’nin altında olan ve eksik belge nedenleriyle başvurusu geçersiz olan ve başvurusunu tamamlamayan öğrencilerimiz yerleştirilemediği için isimleri listelerde yer almamıştır.
  • Daha önce hareketlilikten faydalanmış bir öğrencinin hem öğrenim hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, daha önce faydalandığı hareketlilik türünden “-20” puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise “-10” puan eksiltme uygulanmıştır.
  • Önceki proje dönemlerinde hareketlilik hak kazanmış ancak pandemi nedeniyle hareketliliklerini gerçekleştiremeyen öğrencilerin başvurularında puan kesintisi yapılmamıştır.
  • Erasmus+ Hareketliliğinden faydalanmak isteyen Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz, bağlı bulundukları Enstitüler üzerinden değerlendirilmiştir.

2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği yerleştirme sonuçları aşağıdaki listelerde yer almaktadır.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği “Kabul Hibeli” Listesi 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği “Yedek” Liste 

Erasmus+ Staj Hareketliliği “Kabul Hibeli” Listesi 

Erasmus+ Staj Hareketliliği “Yedek” Liste 

 

Önemli Not:

  • Öğrenim ve Staj hareketliliğine başvuran öğrenciler kapsamında “Kabul Hibeli” ve “Yedek” listeler oluşturulmuştur.
  • Üniversitemize hibe tahsis edildikten sonra hareketlilik planlanması önerilmektedir.
  • Yedek listede yer alan öğrenciler, ofis bilgilendirmesi olmadan hibeli ya da hibesiz hareketlilik yapamaz.
  • Öğrenci yerleştirildikten sonra karşı kurumun öğrenci yerleştirmesini onaylamaması durumunda öğrenci diğer tercihlerinde yer alan anlaşmalı kurumlara yerleştirilebilir.
  • 2024 Dönemi KA131 Projemize ilişkin hibemiz kurumumuza henüz tahsil edilmediği ve ikili anlaşmalı ortak kurumlar tarafından belirlenen nominasyon süreleri dikkate alındığı için öğrenim hareketliliği gerçekleştirecek tüm öğrencilerimiz 2024-2025 Akademik Yılı BAHAR dönemine yerleştirilmiştir.

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİNDE SÜRELER:

Tek Faaliyet İçin Asgarî ve Azamî Süreler

  •  Faaliyetler, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen asgarî ve azamî sürelere uygun olarak gerçekleştirilir. Öğrenim hareketliliğinde asgarî süre 2 tam ay (60 gündür) ve azamî süre ise 12 tam aydır. Staj hareketliliğinde asgarî süre 2 tam ay (60 gündür), azamî süre 12 tam aydır.

Staj Hareketliliği kazanan öğrencilerimizin dikkatine;

Kabul Hibeli olarak staj hareketliliğine hak kazanan öğrencilerimizin kurumumuza hibe tahsis edilmeden önce hareketliliklerini gerçekleştirmek istemeleri halinde, kurumumuza hibe tahsis edilinceye kadar 0 (sıfır) hibeli sözleşme yapılarak, kurumumuza hibe tahsis edildikten sonraki süreçte hibeli sözleşme düzenlenebilecektir ve hibesi ödenebilecektir. Staj hareketliliğinden hibe almaya hak kazanan öğrenciler Staj Kabul/Davet mektupları ve hareketlilik taleplerini erasmus@akdeniz.edu.tr adresine mail atmaları ve ilanda yer alan portal adreslerine Kabul/Davet mektuplarını yüklemeleri gerekmektedir.

-Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede, bir araştırma enstitüsünde, bir laboratuvarda veya akademik çalışma alanıyla ilgili bir kurum veya kuruluşta staj yapmasıdır. Yükseköğretim kurumunda ders takibi staj olarak kabul edilmez. Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 2 ile 12 ay arasında bir süredir. Staj faaliyeti, öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde başvurunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz. Mezuniyet sonrası staj hareketliliği, mezuniyet tarihinden itibaren 12 ay içinde tamamlanmış olmalıdır. Mezuniyet sonrası staj süresi ile öğrencinin aynı kademede gerçekleştirdiği hareketlilik süresi (öğrenim ve staj farketmeksizin) toplamı 12 ayı geçemez.

Uygun Staj Yeri Örnekleri: Staj faaliyeti gerçekleştirilebilecek ülkelerden birinde yerleşik, emek piyasasında ya da eğitim, öğretim, gençlik, araştırma ve geliştirme alanında herhangi bir kamu ya da özel sektör kuruluşu staj yeri olabilir. Sınırlandırıcı bir liste olmamakla birlikte aşağıdaki kuruluşlar uygun staj yeri örneği olarak sayılabilir:

- bir kamu ya da özel sektöre ait küçük, ortak veya büyük ölçekli işletmeler

- yerel, bölgesel ya da ulusal kamu kurumları

- gönderen ülkenin yurt dışındaki büyükelçilikleri veya konsoloslukları

- ticaret odaları, esnaf-zanaatkâr birlikleri, borsalar ve sendika gibi iş dünyasına ait her türlü oluşum/birlik

- araştırma enstitüleri

- vakıflar

- okul/enstitü/eğitim merkezi (mesleki eğitim veya yetişkin eğitim dâhil olmak üzere okul öncesinden lise eğitimine kadar her türlü eğitim kurumu olabilir)

- kar amacı gütmeyen kurumlar, dernekler, STK’lar

- kariyer planlama, profesyonel danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sunan kurumlar

- yükseköğretim kurumları (Programla ilişkili ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumları ECHE sahibi olmalı, Programla ilişkili olmayan ülkelerdeki yükseköğretim kurumları kendi ulusal mevzuatları uyarınca yetkili bir merci tarafından tanınmış ve staj faaliyetinden önce gönderen kurumla ikili kurumlararası anlaşma imzalamış olmalı)

Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir:

- Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları (bk. https://europa.eu/european-union/abouteu/institutions-bodies_en )

- AB programlarını yürüten Ulusal Ajans vb. kuruluşlar. Staj yerinin ve staj programının öğrencisi olunan diploma programının içeriğine uygunluğunun değerlendirmesi ilgili bölümün fakülte/bölüm yetkilileri tarafından yapılır.

 

2024 DÖNEMİ KA 131 PROJE HİBE MİKTARLARI

Ülke grupları

Hareketlilik Yapılacak Ülke

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)

Aylık Hibe Staj (Avro)

1. ve 2. Grup Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan

600

750

3. Grup Ülkeler

Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan

450

600

 

SEYAHAT DESTEĞİ

2024 Proje Döneminde, öğrencilerin seyahat masraflarına katkı sağlamak amacıyla, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile hareketliliğin başlangıç noktası ve faaliyetin gerçekleştiği yer arasındaki km değeri tespit edilerek ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi verilecektir.

Mesafe bandı hesaplayıcısında (https://erasmus-plus.ec.europa.eu/resources-and-tools/distance-calculator) çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz.

Seyahat Mesafesi

Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

10 ila 99 KM arasında

28

56

100 ila 499 KM arasında

211

285

500 ila 1999 KM arasında

309

417

2000 ila 2999 KM arasında

395

535

3000 ila 3999 KM arasında

580

785

4000 ila 7999 KM arasında

1188

1188

8000 KM veya daha fazla

1735

1735

 

HİBE DESTEĞİ

  • Öğrencilere yurtdışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca yurtdışında olmalarından kaynaklanan masraflarının bir bölümünün karşılanmasını sağlamak üzere hibe desteği verilmektedir. Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir.
  • Yıllık eğitim veren fakülteler haricinde öğrenim gören Kabul Hibeli listede yer alan öğrencilerimiz öğrenim hareketliliği hak kazanmaları durumunda 6 aya kadar
  • Staj hareketliliği hak kazanan Kabul Hibeli Listede yer alan öğrencilerimiz 2 ay

 

ÖĞRENCİ/YENİ MEZUN HAREKETLİLİĞİNDE İLAVE HİBE DESTEĞİ

İmkânları kısıtlı olan katılımcılara, hak ettikleri hibeye ek olarak İlave Hibe Desteği sağlanacaktır. Söz konusu hibenin verilebilmesi için, imkânları kısıtlı katılımcı, ekonomik ve sosyal açıdan imkânları kısıtlı olan ve aşağıdaki alt kategorilere uyan birey olarak tanımlanmıştır.

1) 2828 sayılı kanuna tabi olanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından haklarında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olanlar)

2) 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

3) Yetim/ölüm aylığı bağlananlar

4) Şehit/gazi eş ve çocukları ile gazilerin kendileri1

5) Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan) Erasmus+ başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)

6) Engelliler (20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı RG’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporu ile belgelenmiş en az %50 engel oranına sahip engelliler)

7) 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında 01.07.1976 tarih ve 2022 sayılı Kanun kapsamında ebeveynlerinden biri veya vasisi engelli veya muhtaç aylığı alanlar (https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2022.pdf).

8) Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar (Tek sefere mahsus olarak uygulanır. Seçildiği takdirde öğrencinin sonraki hareketliliklerinde bu kategoride tekrar ilave hibe desteği verilmez).

Kredi ve Yurtlar Kurumu bursları ve benzeri burslar, başarı bursu niteliğindeki diğer hibe, yardım ve burslar, tek seferlik yardımlar söz konusu maddi yardım kapsamında kabul edilmez. Yukarıdaki kapsama uyan öğrencilere talepleri halinde ve bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla, hareketlilik türüne göre aşağıdaki miktarlarda İlave Hibe Desteği sağlanır. 

Önemli Not: Yukarıda bahsi geçen ilave hibe desteği başvurusu yapılabilmesi için öğrencilerin, başvuru sonuçlarının ilan edilmesinden hemen sonra (7 iş günü içerisinde) Uluslararası İlişkiler Ofisine erasmus@akdeniz.edu.tr adresine e-posta ile belgelerini göndermeleri gerekmektedir.

Hareketlilik türü

İlave Hibe Desteği Miktarı

2-12 ay arası öğrenci hareketliliği

Aylık 250 €

 

HİBESİZ YARARLANMA

  • Yedek listede yer alan ve hareketliliklerini hibesiz olarak gerçekleştirmek isteyen öğrenciler 30 Temmuz 2024 saat 17.00’e kadar erasmus@akdeniz.edu.tr adresine taleplerini “HİBESİZ” konu başlığı atarak mail atmaları gerekmektedir
  • Öğrenim Hareketliliği kapsamında; yedek listede yer alan öğrenciler anlaşma kontenjanları uygun olması, karşı kurumun kabul etmesi ve Koordinatörlüğümüz tarafından onaylanması durumunda Erasmus+ Hareketliliği Programından hibesizolarak da yararlanabilir.
  • Staj Hareketliliği kapsamında; yedek listede yer alan öğrenciler Erasmus+ Hareketliliği Programından hibesizolarak da yararlanabilir.

 

ERASMUS+ ÖĞRENİM/STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI

  • Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği kapsamında Kabul Hibeli olarak yerleştirilen öğrenciler, gidecekleri üniversitenin/kurumun başvuru formu ve talep ettiği diğer belgeleri araştırarak temin etmelidir. Öğrenciler, gerekli işlemleri gidecekleri üniversitenin son başvuru tarihi ve evrak ulaştırılması gereken tarihleri göz önünde bulundurarak yerine getirmelidir. Öğrenciler gidecekleri üniversitenin Erasmus ofisleriyle iletişime geçmelidir. AKTS (ECTS) Bilgi Paketleri (ders kataloğu) dikkatlice okunmalıdır. Öğrenim hareketliliği için gitmeyi planladığı her bir dönem için yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan 30 ECTS/AKTS kredi yükü olmalıdır.
  • Öğrencilerin, gidecekleri üniversitenin Başvuru Formunu (Application Form) doldurup karşı tarafa gönderdikten sonra kabul edildiklerine dair karşı kurumdan Kabul Mektubu(Letter of Acceptance) belgesi temin etmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin karşı kuruma posta ile göndermesi gereken belgeleri ofisimiz aracılığı ile gönderebilirler.
  • Öğrenciler, dönem başında Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencisi olduğu ilgili bölüme ait kaydını yenilemelidir. Biriminin öğrenci işlerine ve Erasmus bölüm/program koordinatörüne Erasmus+ programından öğrenim/staj hareketliliği hak kazandığı bilgisini vermeli ve yönetim kurulu kararının çıkması için işlemlerini başlatmalıdır.
  • Erasmus+ öğrencisi, gideceği Üniversiteye herhangi bir kayıt ya da harç ücreti ödemez ancak bu durum gideceği üniversitenin kurallarına göre değişiklik gösterebilir.
  • Gidilecek Üniversitenin Akademik takvim, dersler, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler, dil yeterlilikleri vs. hakkında bilgi edinilmelidir. Gidilecek üniversitenin belli bir dil yeterlilik belgesi/seviyesi isteyip istemediği mutlaka karşı kurumdan araştırılmalıdır. İsteniyorsa bu belge de edinilmelidir.
  • Erasmus+ Staj hakkı kazanan öğrenciler staj yerlerini araştırıp, kurumla kendileri iletişime geçmeli ve davet mektuplarını temin etmelidirler. Erasmus+ Staj hakkı kazanan öğrenciler staj yerlerini araştırıp, Erasmus+ bölüm/program koordinatörünün onayın aldıktan sonra kurumla kendileri iletişime geçmeli ve davet mektuplarını temin etmelidirler. Staj yapılacak kurum, öğrenim görülen alanla ilişkili olmak zorundadır ve bu kabul mektubunda anlaşılır olmalıdır. Aksi durumda hareketlilik geçersiz sayılacaktır.  Davet mektubunda adınız, soyadınız, staj tarihleri gün/ay/yılolarak net bir şekilde belirtilmiş olmalıdır. Ayrıca, kabul mektubunda kurumun mühürü ve imzalayan yetkilinin unvanı, imzası mutlaka olmalıdır. 
  • Faaliyete katılmak üzere tercih edilen üniversitelerin web sayfaları mutlaka incelenip, başta dil yeterliliğine ilişkin koşullar olmak üzere bilgi sahibi olarak tercihte bulunulmalıdır. Bu koşullarda eksik bilgi sahibi olunarak yapılacak tercihlerin sonucunda öğrencilerin karşı kurum tarafından kabul edilmemesi veya vize alamaması gibi mağduriyetlerde sorumluluk yararlanıcı adaya aittir.
  • Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında başvuruda bulunan adaylar hibesizolarak hareketlilikten yararlanmak isterlerse erasmus@akdeniz.edu.tr adresine, konu kısmına “HİBESİZ” konu başlığıyla 30 Temmuz 2024 saat 17.00’ye kadar e-posta göndermeleri gerekmektedir.

 

KAYIT DONDURAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU

  • Kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları dönemde öğrenim hareketliliği veya zorunlu stajlarını gerçekleştiremez.

Öğrenciler, süreçleriyle ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirler:

https://uio.akdeniz.edu.tr/tr/ogrenim_hareketliligi_degisim_surecleri-2767

 

FERAGAT VE İTİRAZ DURUMU

  • Erasmus+ Öğrenim ve Staj hareketliliğinden kabul hibeli olarak yararlanmaya hak kazanıp hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerin feragat dilekçelerini 07  Temmuz 2024 saat 17:00’ye kadar  Erasmus başvuru sistemine (https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr) ve Erasmus Port sistemine yüklemeleri gerekmektedir. 
  • Sonuçlarla ilgili itiraz dilekçelerini 07 Temmuz 2024 saat 17:00’ye kadar erasmus@akdeniz.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. 
  • Feragat ve itiraz dilekçeleri alındıktan sonra sonuç listesinde değişiklik olabilecektir.
  • Belirtilen tarihten sonra yapılacak olan talepler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

NOT: Süreçle ilgili bilgilendirme toplantısı ileriki bir tarihte gerçekleştirilecektir.

 

Akdeniz Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Ofisi 

 

 

Eklenme tarihi: 28.06.2024 18:55:16
Son güncelleme: 3.07.2024 16:09:45