Kampüste Yaşam

Kampüs fotoğraf ve videoları için tıklayınız.

Öğrenci topluluklarımız için tıklayınız.


Barınma

Üniversitemizin merkez kampüsü içerisinde bir adet devlet yurdu bulunmaktadır. Ayrıca ilçe okullarımızın genelinde yurt imkanları bulunmaktadır. Bunun dışında yürüme mesafesinde çok sayıda apart otel ve özel yurt ve kiralık ev imkanları da bulunmaktadır. Antalya ili bu anlamda oldukça geniş olanaklara sahiptir.

Uluslararası öğrenciler yurt ücretini aylık yatırmak koşuluyla Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine sağlanan haklardan eşit şekilde yararlanarak kalabilirler. Standart odaların yanı sıra standardı yüksek odalar da mevcuttur.

-Merkez kampus bünyesinde;

Kredi Yurtlar Kurumu (K.Y.K.) Akdeniz öğrenci yurdu

-İlçe okullar bünyesinde;

Elmalı M.Y.O’da kız öğrenci yurdu
Korkuteli M.Y.O’ da erkek öğrenci yurdu
Manavgat M.Y.O’da K.Y.K bünyesinde devlet yurdu bulunmaktadır.

Bu belirttiğimiz ilçelerimizde diğer alternatif barınma olanakları da mevcuttur.Ayrıca üniversiteye hem yürüme mesafesinde hem de vasıta yolu ile gelinebilecek çeşitli alternatif barınma imkanları mevcuttur.

-Apart oteller ( kahvaltı, elektrik, su, internet, tv, buzdolabı, çalışma masası, bazı apartlarda imkanlar artabilmekte ve azalabilmektedir. )

-Özel yurtlar ( yemek, , elektrik, su, internet, tv, buzdolabı, çalışma masası )

-Mobilyalı ve mobilyasız kiralık ev imkanları


Sağlık Hizmetleri

Sağlık Hizmetleri Merkezimiz, en çok “medikososyal” kelimesiyle hatırlanmaktadır. Merkezimiz, bütün öğrencilere birinci basamak sağlık hizmeti sunmaktadır.

Ülkemizde öğrenim gören bütün uluslararası öğrencilerin, öğrenim gördükleri okullara ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren üç ay içerisinde sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine yazılı talepte bulunmaları hâlinde genel sağlık sigortalısı olarak tescil işlemleri yapılmaktadır.

29/5/2013 tarihinden sonra ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden, ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde, öğrenim gördükleri okulların bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine talep dilekçesi ve öğrenim gördükleri okullara ait ilk kayıt tarihini gösterir öğrenci belgesi ile başvurmaları halinde, yazılı talepte bulundukları tarihi takip eden gün itibariyle bir yıllık genel sağlık sigortalılıkları yapılmaktadır.

Bu şekilde genel sağlık sigortası tescilleri yapılan uluslararası öğrencilerin, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının üçte birinin 30 günlük tutarı üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası priminin kendileri tarafından ödenmesi gerekmektedir.  ( 1/ 7/ 2014 – 31/ 12/ 2014 tarihleri için bu tutar aylık: 45,36 TL ). Öğrenciler öğrenimleri devam ettiği sürece en düşük prim tutarı olarak belirlenen bu miktarı yıllık olarak ödemek zorundadır. Her yıl ocak ayından sonra primlerde bir miktar artış söz konusu olmaktadır. Bu nedenle doğacak farkı takip edip ödemek öğrencinin sorumluluğundadır. Primler, kampüste bulunan Vakıf Bankası ve Ziraat Bankası’na, ayrıca Halk Bankası’na yatırılabilir. Öğrencilerimizin bankada yabancı kimlik numaralarını söylemeleri yeterli olacaktır. GSS primini bankaya ödeyerek sigortalı olurlar.

Bu süre içerisinde yazılı talepte bulunmayan uluslararası öğrencilerin ise, öğrenimleri süresince bir daha genel sağlık sigortası tescili yapılmayacaktır.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki öğrenciler primlerini yatırmak koşuluyla Üniversite ve Devlet hastanelerine yabancı kimlik numarası ile müracaat edebilirler. Devlet ve Üniversite hastanelerinde herhangi bir ücret alınması söz konusu değildir. Bu yüzden, tüm Uluslararası Öğrencilerimizin GSS’ye kayıt yaptırmaları önerilmektedir. İlaç katılım payı ücretleri % 20’dir. Gözlük ücretleri vb. Sağlık Uygulama Talimatı doğrultusunda ödenir.

Öğrencilerimizin özel hastaneleri tercih etmeleri durumunda fark ödemek zorundadırlar. Bu fark hastanelere göre değişebilmektedir. İlaç katılım payı ücretleri % 20’dir.

Türkiye burslusu olan uluslararası öğrencilerin GSS primi ödemelerine gerek yoktur, bursları kapsamında doğrudan GSS sahibi olurlar.


Kampüste Yaşam-Spor ve Sosyal Yaşam

  • Üniversitemiz bünyesindeki spor tesisleri ve spor okulları ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.
  • Akdeniz Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Spor Tesisleri Müdürlüğü Rezervasyon Tel: 0 242 310 20 86
-KAPALI YÜZME HAVUZU
-FITNESS MERKEZİ
-ÇİM YÜZEYLİ FUTBOL SAHALARI ATLETİZM PİSTLERİ
-AÇIK ALAN BASKETBOL / VOLEYBOL / HENTBOL SAHALARI
-ÇADIR SALONU
-TIRMANMA DUVARLARI
-KAPALI SPOR SALONU
-HALI FUTBOL SAHASI
-AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ STADYUMU
-PLAJ HENTBOLU / FUTBOL SAHASI
-AÇIK VE KAPALI TENİS KORTLARI
-PATEN PİSTİ

Beslenme İmkanları

I –ÜNİVERSİTEMİZDE VAROLAN  BESLENME İMKANLARI

Merkez Öğrenci Yemekhanesi

Üniversitemiz öğrencilerine, kampus içindeki Merkezi yemekhanede öğle yemeği tabldot olarak verilmektedir. Yemekten faydalanmak isteyen öğrencilerimiz; yemek maliyetinin Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen bir kısmını katılım payı olarak ödemek suretiyle, yemek yiyebilmektedirler.

Öğrencilerimiz, kampus içindeki Merkezi yemekhanede değişik süreler için satılan (aylık ya da onbeş günlük) yemek kartını alarak yemek yiyebilirler.

Kafeteryalar

Öğrencilerin beslenme ve ders dışı zamanlarında dinlenme-eğlenmelerine yönelik olarak, fakülte/yüksekokullarda kantin/kafeteryalar bulunmaktadır.

Bunların dışında; öğrencilerin sosyal-kültürel çalışma ve ihtiyaçları için yapılmış Olbia Kültür Merkezinde; her türlü beslenme ihtiyacının giderilebileceği market, lokanta, kafeterya, fast food, vb. salonları mevcuttur.

Ayrıca; Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca işletilen Öğrenci Lokali ve Öğrenci Evi kantinleri; öğrencilerimizin eğlence, dinlenme ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet vermektedir.

Öğrencilerimiz kantin ve kafeteryalarımızda sabahları kahvaltı yapabilmekte; diğer zamanlarda sulu yemekler dışında, sıcak-soğuk yiyecek ve içecekleri alabilmektedirler.

II-ÜCRETSİZ  ÖĞLE YEMEĞİ

Üniversitemizde, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimizin bir kısmına,  ücretsiz öğle yemeği yardımı yapılmaktadır.

Bu ücretsiz öğle yemeği uygulamasından faydalanmak isteyen öğrencilerin  Eylül Ayı içerisinde http://www.akdeniz.edu.tr/  adresinde yer alan “burs ve sosyal hizmet uygulamaları başvuru formunu” doldurmaları gerekmektedir.Ücretsiz öğle yemeği hakkı kazanan öğrenci listeleri Sosyal Hizmet Panolarında, Merkezi Öğrenci Yemekhanesi Panolarında ve bölümlerdeki Öğrenci İşleri Panolarında ilan edilir.

Ücretsiz öğle yemeği uygulaması bir eğitim yılı için geçerlidir ve her yıl başvuruların yenilenmesi gerekmektedir. Ücretsiz öğle yemeği hizmetini almaya hak kazanan öğrenci düzenli bu hakkını kullanmıyor ise uygulamadan faydalandırılmasına son verilir  ve yıl içinde tekrar bu uygulamadan faydalanma hakkı elinden alınır.

Ücretsiz Öğle Yemeği Uygulaması bir Sosyal Hizmet Uygulaması olup ekonomik yetersizlik içerisinde olan öğrenciler öncelikli değerlendirilir.

Eklenme tarihi :21.10.2022 17:19:56
Son güncelleme : 30.12.2022 13:57:47