2023 Dönemi Erasmus+ Programı KA171 Projesi Kapsamında Personel (Ders Verme) Hareketliliği Başvuru Sonuçları (04.06.2024)

Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği başvuruları 22 Nisan 2024 – 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınmış olup; başvuru ilanında açıklanan kriterlere göre değerlendirilmiştir. Sonuçlara dilekçe ile itiraz ve feragat etme tarihi 12 Haziran 2024 saat 17.00 olarak belirlenmiştir. Hareketlilik hakkından vazgeçmek isteyen personelin, feragat dilekçesini başvuru portalına (https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/) yüklemesi gerekmektedir.

Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği (Ders Verme) Başvuru Sonuç Listesi

• Feragat ve itiraz süresi:12 Haziran 2024 saat 17.00’ye kadar yapılacaktır.
  • Hareketliliğe hak kazanan personellerimizin karşı kurumla iletişime geçerek davet mektuplarını ofisimize iletmeleri ve hareketlilik süreçlerini başlatmaları gerekmektedir.
  • Başvuru süresi içerisinde belgelerin sisteme yüklenmesi bizzat yararlanıcı adayının sorumluluğundadır. Başvuru sistemine yanlış evrak yükleyenlerin ya da başvuru sırasındaki beyanı kanıtlayıcı evrak yüklemeyenlerin başvurusu değerlendirilmeye alınmamıştır.
  • Çevrimiçi (online) yapılan personel başvurusunda, yüklenen evrakların sorumluluğu ve verilerin doğruluğu yararlanıcı adayının kendi sorumluluğundadır.
  • Başvuru değerlendirilmesinde; personelin kadrosunun bulunduğu birim dikkate alınmıştır.
  • Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

Ders Verme Hareketlilik Süresi

Hareketlilik Süresi

Yol dahil 14 gün (2 hafta)

Birbirini takip eden günler (en az 2 gün en fazla 2 ay)

Ders verme faaliyeti

16 saat (8 ders saati/hafta)

ÖNEMLİ: Hareketliliklerin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmekte olup; davet mektuplarını bu tarihi göz önünde bulundurarak almaları önem arz etmektedir.

Personel Hareketliliği Hibe Miktarları

Bireysel Destek:

14 gün için toplam 2520 €  (180 € x 14 Gün)

Seyahat Desteği:

·  Ürdün ve Kosova için 275 € (Yeşil Seyahat ise 320 €)

·  Çin için 820 €

·  Kanada için 1500 €

·  Sürdürülebilir ulaşım araçlarının (yeşil seyahat) kullanılması durumunda; seyahat hibesini alan kişi ve gönderen kurum tarafından imzalanmış bir doğruluk beyanı ile yararlanıcıdan gidiş-dönüş günlerini tespit etmek üzere, uçuş kartları, otobüs/tren biletleri/pasaport giriş çıkışları gibi destekleyici belgeler talep edilecektir.

NOT:

i.    Erasmus+ hibesinin %75’i gitmeden önce, kalan %25’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra hareketlilikten faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır.

ii. Faaliyetten hibesiz olarak da faydalanma imkânı bulunmaktadır. Ancak hareketlilikten hem hibeli hem hibesiz olarak yararlanmak mümkün değildir.

iii.             Hibelendirilen ancak hibe almak istemeyen personel maddi destekten feragat edebilir.

Personel Ders Verme Hareketliliği Öncesi ve Sonrası Dokümanlarına

https://uio.akdeniz.edu.tr/tr/erasmus_personel_ders_verme_ve_egitim_alma_hareketliligi_dokumanlari-3196 linkinden ulaşılabilmektedir.

Erasmus+ programı 2023 proje dönemi KA 171 projesi kapsamındaki Personel seçimleri, 2023 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için Uygulama El Kitabı’nda belirtilen esaslara ve Akdeniz Üniversitesi Erasmus+ Seçim Komisyonu Kurulunun kararında yer alan önceliklere göre gerçekleştirilmiştir (www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/baglanti-ve-dokumanlar/2023-donemi-ka171-sozlesme-belgeleri/).

Rektörlük 6.kat

Tel         : 0 242 310 6640 / 2125