Üniversitemiz Erasmus+ Programı 2022 Yılı KA171 Proje Başarısı

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Ortak Ülkeler ve Program Ülkeleri arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan “KA171 Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” projesi 2022 yılı çağrısı kapsamında başvuru yapan ve hibe almaya hak kazanan Türkiye’deki 94 yüksek öğretim kurumu arasında yer almıştır.

2003 yılından beri Erasmus Programı kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğini başarıyla yürüten Akdeniz Üniversitesi, hareketlilik programlarında coğrafi çeşitlilik sağlamak amacıyla Avrupa dışındaki ülkelerle iş birliğine önem vermektedir. Akdeniz Üniversitesi, 2022 yılında Erasmus+ Programı KA171 projesi kapsamında 6 bölgedeki 6 ülkeden 8 üniversite ile hareketlilik gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunmuş ve hepsi için hibe almaya hak kazanmıştır.

Ülke

Üniversite(ler)

Hareketlilik Kontenjanı (Toplam)

ABD

Drexel University, University of Maryland

1 personel ders verme hareketliliği (giden)

Avusturalya

Western Sydney University National Health Institute, Sydney

1 öğrenci öğrenim hareketliliği (giden)

Bosna Hersek

Faculty of Physical Education and Sport University of Tuzla

1 personel ders verme hareketliliği (giden) ile 2 öğrenci öğrenim hareketliliği (1 giden ve 1 gelen)

Cezayir

Houari Boumediene University of Sciences and Technology (USTHB)

2 öğrenci öğrenim hareketliliği (1 giden ve 1 gelen)

Ukrayna

V.N. Karazin Kharkiv National University

2 personel ders verme hareketliliği (1 giden ve 1 gelen) ile 2 öğrenci öğrenim hareketliliği (1 giden ve 1 gelen)

Rusya

Adigey Özerk Cumhuriyet, Lomonosov Moscow State University/Moskova

Bu başarının elde edilmesinde için başta Rektörümüz ve Uluslararası İlişkiler Ofisi olmak üzere emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi ve personelimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

2022 Dönemi Erasmus+ KA171 Hibe Dağıtım sonuçlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Personel Ders Verme Hareketliliği Nedir?

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumunda veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin kurumlararası anlaşma kapsamında Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Nedir?

Personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde bir yükseköğretim kurumunda eğitim almasına veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda ya da işletmede eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir. Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, program ülkesinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ortak ülkede bir işletmeye gidebilmesi mümkün değildir.

Eklenme tarihi: 24.04.2023 14:31:05
Son güncelleme: 24.04.2023 14:31:05