TEV-ABD ve Batı Avrupa Ülkeleri Yüksek Lisans Bursu Başvuruları

TEV tarafından 1969’dan beri, ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde konularında dünya sıralamasında en iyi üniversitelerde yüksek lisans bursları geri ödemeli olarak verilmektedir.

Burs kapsamına giren alanlar: Bilgisayar, Biyomedikal, Elektrik-Elektronik, İletişim ve Sistem Mühendislikleri, Temel Bilimler, Kök Hücre, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Hukuk, Mimarlık, İşletme Yönetimi, Çevre Yönetimi, Doğal Kaynaklar, Teknoloji Politikası ve Yönetimi, Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma, Bitkisel Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Korunması, Müzik, Resim.

Kontenjan ve burs miktarı: Burs bütçesi her yıl Yönetim Kurulu tarafından onaylanır. Her bursiyere verilecek burs miktarı, asil bursiyer olmaya hak kazanan adayların gereksinimine göre belirlenir. Burs okul ücretini (Tuition Fee) kapsamaz, genellikle yaşam masraflarının bir kısmını karşılamaya yöneliktir (Bir bursiyere yüksek lisansın tamamı için ortalama 10.000 USD ayrılır).

Burslar 2024-2025 Güz Dönemi’nde yurt dışında öğrenimine başlayacak adaylara yöneliktir. Yani adaylar yüksek lisansa başlamadan bir yıl önce bu bursa başvuru yapmış olmalıdır.

Burs süresi: Bölümlerin öğrenim sürelerine göre 9-21 ay.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

T.C. vatandaşı ve 1 Ocak itibarıyla 35 yaş altında olmak,

T.C. sınırları içinde eğitim veren YÖK’e bağlı üniversitelerden lisans derecesi,

4.0 üzerinden 3.0 veya 100 üzerinden 76.5 minimum not ortalaması,

İngilizce dil yeterliliği (TOEFL IBT: 79-93, IELTS Academic: 6.5, TOEIC: 800, PTE Academic: 58-63),

Başvurulacak üniversitelerin isteklerine göre MBA dalında GMAT, diğer dallarda GRE testleri *Başvurduğunuz üniversiteler GRE sınav sonucu istemiyorsa almanıza gerek yoktur.

Son başvuru tarihi: 1 Şubat 2024, 17:00

Detaylı bilgi ve başvuru için: https://www.tev.org.tr/burs/tr/26/abd-ve-bati-avrupa-burslari

Başarı dileklerimizle.

Akdeniz  Üniversitesi