Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Yüksek Lisans Burs Programı Başvuruları

Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin Burs Programı, lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış ve Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği, Ekonomi, Hukuk ya da Gazetecilik alanlarının birinden Türkiye’deki bir üniversiteden yüksek lisans programına kabul edilmiş akademik başarısı ve motivasyonu yüksek öğrencilere ulaşmayı hedeflemektedir.

Maddi ve Fikri Destek Kapsamı

Bursiyerlere bursun başlangıç tarihi itibariyle aylık 2.500 TL burs ücreti ödenecektir.

Burs dönemi ders ve tez yazım süresi olan en fazla 2 yılı kapsamaktadır.(Uzatma sürelerini kapsamamaktadır)

Bursiyerlerin eğitimleri sürecinde ve sonrasında Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin programlarına katılımlarının yanısıra Türkiye ve Federal Almanya Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlama isteğinde ve bilincinde olması beklenmektedir.

Başvuru İçin Önkoşullar

• Bir yüksek lisans programına kabul edilmiş veya başlamış olmak (Lisans öğrencileri kabul edilmemektedir)
  • Mezun olunan üniversitenin not ortalama sistemine göre ortalamanın üzerinde bir akademik başarıya sahip olmak
  • Başvuru yaparken 30 yaşını geçmemiş olmak
  • Burs alınan süre boyunca herhangi bir gelir getirici işte çalışmıyor olmak (Maaş alan kişilere burs ödemesi yapılmayacaktır. Her ay düzenli olarak SGK Hizmet Dökümü talep edilecektir)
  • İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak (Başvuru formunda gereken dil seviyesi belirtilmiştir) İngilizce yanında Almanca dil bilgisi avantaj sağlayabilmektedir.
  • Gönüllülük esasına dayalı çalışmalarda bulunmak (Öğrenci kulüpleri, toplumsal aktiviteler vb.)
  • Kapsamlı bir genel kültüre sahip olmak ve politik konulara ilgi duymak
  • Demokrasi ve insan hakları konularında olumlu bir tutuma sahip olmak
  • Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği‘nin değerlerini benimsemek
  • Kendi düşüncelerini geliştirme ve farklı görüşlere karşı hoşgörülü olma kapasitesine sahip olmak