KAS-EDAM “Political Leadership Excellence Program” Başvuruları Açıldı

Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (KAS), Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) ile birlikte siyasetin gelecek liderleri için, bir yıllık eğitim programı düzenlemektedir. Uygulamalı eğitim programı, siyaset alanında aktif Türk öğrencilerine ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen istekli Türk genç profesyonellerine yöneliktir. Program kapsamında katılımcılara siyasetçilerle, uzmanlarla ve diplomatlarla fikir alışverişinde bulunma fırsatları sunulacaktır.

Yüz yüze gerçekleştirilecek eğitim modülleri, Türkiye’den ve Almanya’dan deneyimli uzmanlar ve uygulayıcılar tarafından yönetilecektir.

Başvuru Koşulları ve Şekli:

Programa 23-35 yaşları arasında üniversite son sınıf öğrencileri ile master ve doktora öğrencileri başvurabilir.

Tablo formatında İngilizce özgeçmiş (fotoğraflı)

İngilizce Niyet Mektubu (Programa katılma isteğinizi belirten ve seçilmek için sizi diğer adaylardan ayırt eden özellikleri içermeli).

“Your Vision of Türkiye in 2053?” konulu İngilizce makale (en fazla 2 sayfa)

Tüm belgelerin 31 Ocak 2024 tarihine kadar Proje Koordinatörü Türkmen Özmen’e (turkmen.ozmen@kas.de) tek bir pdf olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Başarı dileklerimizle.

Akdeniz  Üniversitesi