IAESTE Formları (02.03.2021)

Sevgili Öğrencilerimiz,

Aşağıdaki havuz formları COBE formu olmayıp, ülkenin eline ilk ulaşan adayın işverene yönlendirildiği  FCFS  (First Come, Firset Served) formlarıdır. Dolayısıyla hızlı ve ilk başvuran olmanın rolü büyüktür. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerimizin belgelerini 11 Mart 2021 Perşembe günü, saat 17:30 mesai bitimine kadar mevlana@akdeniz.edu.tr adresine tek bir pdf halinde e-mail yolu ile göndermesi gerekmektedir.

Program kapsamında “aday öğrenci” olarak seçilen öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili formlara başvuru yapabileceklerdir.

Aday öğrencilerimizin, öncelikle iaeste.net üzerinden kayıt yaparak “Student Registration” formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. IAESTE’nin 2017 yılında kullanıma sunduğu “Exchange Platform” öğrencilerin başvurularının söz konusu portal aracılığıyla ilgili ülkeye iletilmesini de zorunlu kılmaktadır. Sizler kayıt olduktan sonra, başvurularınız yine ofis aracılığıyla ilgili platform üzerinden iletilecek olup, başvurularınızın durumunu oradan takip edebileceksiniz. Bu sebeple, hesaplarınızı açmak için kullandığınız e-posta adreslerini değiştirmemeniz gerekmektedir.

Formlar

Başvuru Nasıl Yapılır?

Tüm başvurular için aşağıdaki belgelerin taranarak  tek bir PDF halinde hazırlanıp ofisimize iletilmesi gerekmektedir:

1. Başvurulan O-Form
  2. Student Nominated Formu form için tıklayınız.
    Form elektronik ortamda doldurulacaktır; elle doldurulmuş form kesinlikle kabul edilmeyecektir. Formun sağ üst köşesine O-Form’daki referans numarası (Ref No) yazılmalıdır.
  3. Cover Letter (Tanıtım Mektubu):Öğrencinin kendisini tanıttığı (cover letter-tanıtım mektubu), çalışacağı kuruma hitaben yazılmış bir sayfalık mektup (stajdan beklentileri, o staj yerinde çalışmak istemesinin nedenleri, özel ilgi alanları, aldığı ek eğitimler, aldığı ödüller, klüp üyelikleri v.b.)
  4. Cover Letter formatı için tıklayınız.
  5. C.V. (Özgeçmiş )
  6. Transkript (İngilizce)
  7. Certificate of Enrollment form için tıklayınız.
  8. Certificate of Language (IAESTE Yabancı Dil Sınavı başarı puanına göre tarafımızdan düzenlenecektir.)
  9. Varsa ek sertifikalar, katılım belgeleri vb.
  10. Varsa Referans Mektubu (COBE başvurularında önemlidir!)
  11. Varsa Pasaport kopyası
  12. Vesikalık Resim (1 adet)
  13. Taahhütname form için tıklayınız.  (Ayrı bir sayfa halinde gönderilmelidir.)

Not: Aday öğrencilerin ve üniversite temsilcilerinin yurtdışı IAESTE ofisleriyle ve/veya staj yeri veren kurumlarla irtibata geçmesi uluslararası IAESTE kurallarına aykırıdır. İrtibat gerektiren konunun, Üniversitemiz temsilcisi tarafından IAESTE Ofise iletilmesi ve IAESTE Ofis aracılığıyla ilgili ülke ofislerine yönlendirilmesi gerekmektedir.

Başarı dileklerimizle,

İletişim: 0 242 310 21 95 / 15 75