IAESTE 2023 Başvuruları-Havuz Formlar

Sevgili Öğrencilerimiz,

IAESTE aday öğrencilerimizin iaeste.net platformuna üye olarak, bu platform üzerinden “Student Registration” formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. Başvurularınızın doğru değerlendirilebilmesi için belirtilen adres üzerinden eksiksiz olarak bilgilerinizin iletilmesi önemlidir! Öğrenciler kayıt olduktan sonra, başvuruları yine İTÜ merkez ofis aracılığıyla ilgili platform üzerinden iletilecek olup, adaylar başvurularının durumunu oradan takip edebileceklerdir. Bu sebeple, hesaplarınızı açmak için kullandığınız e-posta adreslerini değiştirmemeniz gerekir.

IAESTE Programı kapsamında “aday öğrenci” olarak seçilen öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili formlara başvuru yapabileceklerdir. Lütfen başvurmak istediğiniz formdaki özelliklere sahip değilseniz lütfen başvuru talebinde bulunmayınız.

Başvuru Nasıl Yapılır?

1. IAESTE Uluslararası Stajyer Değişim Programı Staj Başvuru Kılavuzu

Öncelikle aday öğrencilerin IAESTE Uluslararası Stajyer Değişim Programı Staj Başvuru Kılavuzu’nu dikkatle incelemesi gerekmektedir. Klavuz için tıklayınız.

1. Aday Bilgi Formu

Başvuru süreçlerini hızlandırmak ve adaylarımızı daha hızlı bilgilendirebilmek adına, aday listede bulunup başvuru yapmış/yapacak tüm adayların aşağıdaki formu yanıtlaması gerekmektedir.

Aday Bilgi Formu Bağlantısı

1. AC Formları Havuz Turu

Form dağıtımı gerçekleştirilen üye üniversitelerden toplanan formlar aşağıda bağlantısı verilen linke depolanmış durumdadır. Aday listede bulunan tüm üye üniversitedeki adaylarımız aşağıdaki form havuzuna erişip başvurma hakkına sahiptir. (Aktif başka bir IAESTE stajı başvurusu olmaması koşulu ile.) Aşağıdaki bağlantı üzerinden adaylar form havuzuna erişebilirler. AC Havuzunda şu anda mevcut olarak 73 Work Offer (Staj Teklifi) bulunmaktadır. Adaylar başvuru yapılacak formlarda istenilen niteliklere sahip ise o forma başvuru yapmalıdır.

Adayların formları inceleyerek kendilerine uygun olan formu IAESTE Uluslararası Stajyer Değişim Programı Staj Başvuru Kılavuzu’nda belirtildiği şekliyle doldurmaları gerekmektedir.

Aday öğrencilerin başvuru için doldurması gereken belgeler için tıklayınız.

Klavuzda imzalanması gereken belgeler belirtilmiştir. Bu belgeler imzalı olmadığı takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır. “Certificate of Enrollment” ve “Language Certificate” belgeleri üniversitemiz IAESTE Temsilcisi Dr. Merve AYVALLI KARAGÖZ tarafından imzalanacaktır. Tüm belgeler klavuzda belirtilen şekliyle ve sırayla hazırlandıktan sonra merveayvalli@akdeniz.edu.tr adresine gönderilmelidir.

Form Havuzu Bağlantısı: https://drive.google.com/drive/folders/1ESXlBThafC1b8J4HWBNZk8uHemMWZf-D?usp=sharing

1. Staj Başvuru Formu

Adaylarımızın başvurularının alınabilmesi için aşağıda yer alan “Staj Başvuru Formu” bağlantısını doldurmaları gerekmektedir ve bu form aracılığı ile başvurular direkt olarak İTÜ Merkez Ofise iletilecektir.

Staj Başvuru Formu Bağlantısı

Özet: Bu 2 form adayların iletişim ve eğitim bilgilerini sunmasını ve başvurularını direkt olarak ofise iletilmesini sağlamaktadır. "Aday Bilgi Formu" 'nun sadece 1 kere doldurulması yeterlidir. Her başvuru için yeniden doldurulması gerekmemektedir. "Staj Başvuru Formu" bir adayın her başvurusu için yeniden doldurulmalıdır.

AC Formları Havuz Turu Takvimi:

Başvuruların Açılma Tarihi: 08 Mart 2023 - 12:00

Son Başvuru İletme Tarihi: 12 Mart 2023 - 23:30

Başvuruların İncelenmesi: 12 Mart 2023 - 23:30 -- 13 Mart 2023 - 17:30

Başvuru Geri Bildirimleri:  14 Mart 2023 - 09:00 -- 15 Mart 2023 - 17:30

Önemli Not: Havuz turunda aday liste gönderen tüm üye üniversitelerden başvuru alındığından dolayı olası çakışmalar muhtemeldir. Bu sebeple formu doldurup başvurularını ileten öğrencilerimiz başvurularının kesinliği için ofis tarafından yapılacak inceleme geri bildirimini beklemelidir. Çakışma olması durumunda en alakalı/başarılı adayın başvurusu iletilip diğer başvuran adaylar bilgilendirilecektir.

Başarı dileklerimizle,

Eklenme tarihi: 8.03.2023 16:08:52