IAESTE 2022 Başvuruları-Havuz Formlar

Sevgili Öğrencilerimiz,

Aşağıdaki havuz formları COBE formu olmayıp, ülkenin eline ilk ulaşan adayın işverene yönlendirildiği  FCFS  (First Come, Firset Served) formlarıdır. Dolayısıyla hızlı ve ilk başvuran olmanın rolü büyüktür.

Havuz formlarına başvuru gönderimi için son tarih 29 Mart 2022 Çarşamba günüdür.

Bu tarihe kadar başvuru için kullanılacak olan yöntem FCFS (First Come First Served) yöntemi olacaktır. Kendinize uygun olan formu merveayvalli@akdeniz.edu.tr adresine göndererek IAESTE Temsilcisi Merve AYVALLI ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Size uygun olduğu belirlenen form IAESTE Merkez ofise iletilecektir. IAESTE Merkez ofise iletilen tarihten itibaren belgelerinizi tamamlamanız için 1 gün süreniz olacaktır. Tam olarak hazırlanmış, başvuruya konu forma uygun kriterleri taşıyan belgeler kabul edilecektir. Başvuru talebi alındıktan sonra, öğrenci adına ilgili form en fazla 1 gün rezerve edilmiş olacaktır.

Program kapsamında “aday öğrenci” olarak seçilen öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili formlara başvuru yapabileceklerdir. Lütfen başvurmak istediğiniz formdaki özelliklere sahip değilseniz lütfen başvuru talebinde bulunmayınız.

Adaylığını sunan öğrencilerin, iaeste.net üzerinden “Student Registration” formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. Öğrencilerinizin başvurularının doğru değerlendirilebilmesi için belirtilen adres üzerinden eksiksiz olarak bilgilerinin iletilmesi konusunda kendilerini uyarmanız önemlidir! Öğrenciler kayıt olduktan sonra, başvuruları yine ofis aracılığıyla ilgili platform üzerinden iletilecek olup, adaylar başvurularının durumunu oradan takip edebileceklerdir. Bu sebeple, hesaplarını açmak için kullandıkları e-posta adreslerini değiştirmemeleri gerekir.

Havuz Formlar

Başvuru Nasıl Yapılır?

Tüm başvurular için aşağıdaki belgelerin taranarak  tek bir PDF halinde hazırlanıp ofisimize iletilmesi gerekmektedir:

1. Başvurulan O-Form
  2. Student Nominated Formu form için tıklayınız.
    Form elektronik ortamda doldurulacaktır; elle doldurulmuş form kesinlikle kabul edilmeyecektir. Formun sağ üst köşesine O-Form’daki referans numarası (Ref No) yazılmalıdır.
  3. Cover Letter (Tanıtım Mektubu):Öğrencinin kendisini tanıttığı (cover letter-tanıtım mektubu), çalışacağı kuruma hitaben yazılmış bir sayfalık mektup (stajdan beklentileri, o staj yerinde çalışmak istemesinin nedenleri, özel ilgi alanları, aldığı ek eğitimler, aldığı ödüller, klüp üyelikleri v.b.)
  4. Cover Letter formatı için tıklayınız.
  5. C.V. (Özgeçmiş )
  6. Transkript (İngilizce)
  7. Certificate of Enrollment form için tıklayınız.
  8. Certificate of Language (IAESTE Yabancı Dil Sınavı başarı puanına göre tarafımızdan düzenlenecektir.)
  9. Varsa ek sertifikalar, katılım belgeleri vb.
  10. Varsa Referans Mektubu (COBE başvurularında önemlidir!)
  11. Varsa Pasaport kopyası
  12. Vesikalık Resim (1 adet)

Not: Aday öğrencilerin ve üniversite temsilcilerinin yurtdışı IAESTE ofisleriyle ve/veya staj yeri veren kurumlarla irtibata geçmesi uluslararası IAESTE kurallarına aykırıdır. İrtibat gerektiren konunun, Üniversitemiz temsilcisi tarafından IAESTE Ofise iletilmesi ve IAESTE Ofis aracılığıyla ilgili ülke ofislerine yönlendirilmesi gerekmektedir.

Başarı dileklerimizle,

İletişim: 02422274400 Dahili: 2845/3035