Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Bursu 2025-2026 Akademik Yılı Güz Dönemi İlanı Açıldı

Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programı başvurulara açılmıştır.

Yüksek Lisans Bursu için Detaylar:

Burs Başlangıç Dönemi: 2025-2026 Akademik Yılı Güz Dönemi

Burs Süresi:

En fazla 2 akademik yıl

• Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)
  • İki yıl veya daha fazla süren programlarda bursun ikinci yıl için devam etmesi, birinci yılın sonundaki akademik başarıya bağlıdır.

Bursun Kapsamı:

• Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
  • Eğitim ücreti ve masrafları (1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahil)
  • Aylık yaşam masrafları (gidilecek şehre bağlı olarak hazırlanan bir çizelge üzerinden belirlenmektedir.)
  • Üniversite sağlık sigortası
  • Gidiş-dönüş seyahat desteği

İklim Değişikliği Uzmanlığı:

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile mücadele kapsamında, aşağıda listelenen alanlarda çalışan adayların bursa başvurusunu özellikle teşvik etmektedir:

1. Biyoloji
  2. Coğrafya
  3. Çevre Mühendisliği
  4. Deniz Bilimleri
  5. Enerji
  6. Fizik
  7. İklim Bilimi
  8. Jeoloji / Jeoloji Mühendisliği
  9. Kimya / Kimya Mühendisliği
  10. Meteoroloji Mühendisliği
  11. Ziraat / Ziraat Mühendisliği

Yüksek Lisans Bursu – İklim Değişikliği Uzmanlığı’na başvuruda bulunmayı düşünen adayların, Fulbright Yüksek Lisans Bursu’nun başvuru şartlarını karşılaması ve tüm başvuru gerekliliklerini yerine getirmesi gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 18 Mart 2024

Doktora Bursu için Detaylar:

Burs Başlangıç Dönemi: 2025-2026 Akademik Yılı Güz Dönemi

Burs Süresi:

En fazla 2 akademik yıl

• Bursiyerin yerleştiği üniversitenin akademik takvimine ve programına bağlı olarak bir akademik yıl (9-12 ay arası)
  • Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)

* Fulbright Bursu doktora programının ilk iki yılını kapsadığından, geri kalan yıllar için bursiyerlerin gerekli maddi desteği kendilerinin (aile, okul, asistanlık, vb.) sağlaması gerekmektedir.

Bursun Kapsamı:

• Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
  • Üniversite sağlık sigortası
  • Gidiş-dönüş seyahat desteği

İklim Değişikliği Uzmanlığı:

1. Biyoloji
  2. Coğrafya
  3. Çevre Mühendisliği
  4. Deniz Bilimleri
  5. Enerji
  6. Fizik
  7. İklim Bilimi
  8. Jeoloji / Jeoloji Mühendisliği
  9. Kimya / Kimya Mühendisliği
  10. Meteoroloji Mühendisliği
  11. Ziraat / Ziraat Mühendisliği

Doktora Bursu – İklim Değişikliği Uzmanlığı’na başvuruda bulunmayı düşünen adayların, Fulbright Doktora Bursu’nun başvuru şartlarını karşılaması ve tüm başvuru gerekliliklerini yerine getirmesi gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 18 Mart 2024

Detaylı bilgi ve başvuru için: https://www.fulbright.org.tr/turk-vatandaslarina-verilen-burslar

Başarı dileklerimizle.

Akdeniz  Üniversitesi