Fulbright / Kennedy Center Sahne Sanatları ve Bilim Bursu Başvuruları Başladı

Fulbright / Kennedy Center Sahne Sanatları ve Bilim Bursu, bursiyerlere John F. Kennedy Center for the Performing Arts’taki sanatçılar, personel, eğitimciler ve izleyicilerle bağlantı kurma fırsatı sağlamaktadır. Bu burs, ABD Dışişleri Bakanlığı ile Kennedy Center’ın “International Programming” ve “Art and Wellbeing” bölümleri arasındaki işbirliği sonucu yürürlüğe konmuştur. Bu burs programı, sahne sanatları, çevre, sağlık ve esenlik (wellbeing) arasındaki bağlantıyı sanatçıların ve/veya bilim insanlarının bakış açısından ele alan araştırmaları ve yenilikçi ve çok disiplinli projeleri desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. Esenlik (wellbeing), toplumsal esenlik (klimatoloji, sosyoloji, antropoloji vb. üzerine odaklanmak) veya bireysel esenlik (nörobiyoloji, psikoloji, odyoloji, kinesteziyoloji vb. gibi tıbbi alanlardan faydalanmak) olarak tanımlanmaktadır.

Bursu kazananlar, Kennedy Center’ın “International Programming” ve “Art and Wellbeing” bölümleriyle birlikte, Kennedy Center’da yapılan çalışmaları teşvik edecek veya yansıtacak şekilde, sahne sanatları, bilim ve esenliğin kesişimine odaklanan bir proje geliştirmek için çalışacaklardır. Bursiyerlerin, performanslara, provalara, özel etkinliklere, Kennedy Center sanat danışmanlarına, sanatçılara, eğitim departmanı personeline ve idari personele erişimleri olacaktır. Ayrıca, Kennedy Center’ın, National Institutes of Health (NIH), SoundHealth Network, Johns Hopkins Üniversitesi ve çevre kuruluşları dahil tüm kurumlarla olan bağlantılarından da yararlanacaklardır. Bursiyerler, program süresi boyunca Kennedy Center ekibinin bir parçası olacaktır. Başvuru sahiplerinin, Kennedy Center’ın misyonu, değerleri ve hedefleri ile uyumlu, sanat ve/veya bilim alanlarında deneyim ve projelere sahip, motivasyonu yüksek, kariyerlerinin başında veya deneyimli bilim ve/veya sanat insanları olmaları beklenmektedir.

Bursun Kapsamı

Seçilen bursiyerler, J-1 vize sponsorluğu, sağlık sigortası ve Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiş ve dönüş seyahat hakkına sahip olacaktır.

Bursiyerler, aynı zamanda yaşam masraflarını, kalacak yeri ve mesleki gelişim ödeneklerini karşılamak için bir maaş ödeneği alacaktır.

Eğer bursiyerler yanında eş ve çocuklarını da götürmek isterse, onlar için de ayrıca ödenek alabilecektir. Eş ve çocuklar için sağlık sigortası ve seyahat masrafları bursiyerlerin sorumluluğundadır.

Bursiyerler, Fulbright Scholar Enrichment Activities ve Outreach Lecturing Fund’a katılmaya davet edilecektir.

Başvuru Koşulları:

Sahne sanatları, araştırma bilimi veya ilgili alanlardan birinde araştırmacı veya profesyonel çalışan olmak,

Sahne sanatları alanından başvuran adaylar için yüksek lisans derecesi sahibi olmak,

Bilim alanlarından başvuran adaylar için doktora derecesi sahibi olmak,

Tercihen, büyük kültürel kurumlarla geçmiş deneyime sahip olmak ve/veya büyük ölçekli performanslar geliştirmiş olmak,

Başvuru sahiplerinin kendi alanlarında ve kendi alanlarının sanat, bilim, çevre ve esenlik ile kesiştiği alanlara karşı güçlü bir merak duyuyor olmaları ve düzenli olarak pratik yapıyor olmaları gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2024, TSİ 17:00

Burs Başlangıç Dönemi: 2024-2025 Akademik yılı başlangıcı (Eylül/Ekim)

Burs Süresi: En az 3 ay, en fazla 10 ay

Detaylı bilgi ve başvuru için: https://www.fulbright.org.tr/burs/2/Fulbright---Kennedy-Center-Sahne-Sanatlar%C4%B1-ve-Bilim-Bursu