Fransızca Master Burs Programı Çağrısı

Türkiye Fransız Enstitüsü, Fransızca öğretimini desteklemeyi ve Türkçe Fransızca öğretmenlerinin başlangıç ​​ve devam eden eğitimlerine, tamamen Fransızca olarak uzaktan verilen iki yıllık Yüksek Lisanslar aracılığıyla katkıda bulunmayı amaçlayan yeni bir başvuru çağrısı açtı.

Bu uzaktan FLE Master bursları, kayıt ücretlerinin (kurslar ve uzaktan modda değerlendirme) %100’ünü kapsar. Bu program, Batı Hint Adaları Üniversitesi’nin bir bileşeni olan UFR Mektupları ve İnsan Bilimleri bölümü Karayip Frankofon ve Kültürlerarası Çalışmalar Enstitüsü (ICEFI) ile bir ortaklıktır.

Kabul koşulları ve öğrenci seçimi

Türkiye’deki özel ve devlet okullarından veya üniversitelerden Türk uyruklu Fransızca ve FLE öğretmenleri uygundur. Gelecekteki öğrenciler, bir Yüksek Lisans derecesinin (M1) ilk yılı için başvururlar.

1. Master’ın (M1) ilk yılına erişim için üç ön koşul beklenmektedir: Türk uyruklu olmak
  2. B2 veya daha yüksek bir dil seviyesine sahip olmak. En azından sertifikalı zorunlu Fransızca dilinde (DELF / DALF / TCF / TEF) bir B2 seviyesini gerekçelendirin veya bir Fransız bakaloryası veya bir Fransız üniversitesinde (konudan bağımsız olarak) bir lisans aldınız veya hatta bir düzeltme okuyucusu olarak yetkilendirildiniz DELF/ DALF (B2 veya + seviyeleri için).
  3. Üniversite diplomasına sahip olmak
    En azından, yabancı dil olarak Fransızca didaktiği diploması, Türkiye’de ‘lisans’ lisans seviyesi (Türkiye’de 4 yıllık eğitim) gerekçelendirin.

Başvuru Çağrısının Kapanış Tarihi: 12 Haziran 2023 (23:59)

Sonuçların açıklanması: Temmuz 2023 başı

Eğitim başlangıcı: 2023 Eylül ortası (üniversiteye göre değişir)

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız: https://www.ifturquie.org/haber/programme-de-bourses-de-master-fle-a-distance/