Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Başvuruları (2022-2023 Akademik Yılı)

Yabancı Dil Sınavı Başvuru Tarihleri 17 Ocak – 6 Şubat 2022
(Başvurular 6 Şubat 2022 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir)
Yabancı Dil Sınavı Tarihi/Saati Fransızca: 08.02.2022 Saat: 12.00-12.50
Almanca: 09.02.2022 Saat: 12.00-12.50
İngilizce:10.02.2022 Saat: 12.00-12.50
Yabancı Dil Sınav Yeri Sınav online gerçekleşecektir.
Yabancı Dil Sınavı Soru Sayısı ve Sınav Süresi Sınav 40 Soru 50dk. dır.
Yabancı Dil Sınavı Başvuru Yeri

https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr/ adresinden online olarak alınacaktır.

Başvuru öncesi "Başvuru Kılavuzu"'nu okuyunuz.  (Bilgisayar kullanarak başvuru yapınız. Cep telefonu/tablet gibi cihazlarla başvuru yapmayınız.)

Sınav Sonuçlarının Açıklanması Mart 2022 içerisinde ilan edilecektir.
Yabancı Dil Sınavı Seviyesi Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına göre B1 seviyesi

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

*Başvurularınızı bilgisayardan yapınız. Cep telefonu/tablet gibi cihazlarla başvuru yapmayınız.

Erasmus+ Programında yararlanmak isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı düzenlenecektir. Bu başvurular sadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği başvuruları ayrıca alınacak olup, başvurulara ilişkin detaylı bilgi ilan edilecektir.

Yabancı Dil Sınavı Başvuru Şartları

1. Akdeniz Üniversitesi’ne kayıtlı öğrenci olmak,
  2. En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık Sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz.),
  3. Erasmus+ başvurularında; Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00, Lisansüstü (Yüksek Lisans/Doktora) öğrencileri için 2.50/4.00 kümülatif (genel) akademik not ortalamasına sahip olmak.

NOT: Öğrencinin alttan dersinin olması başvuru yapmasına engel değildir.

Eğer e-mail eşleşmeme (mismatch) hatası alırsanız, OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) sistemine girip 1. E-posta kısmındaki mail adresinizi başvuru sistemimizde kullandığınız mail adresiyle değiştiriniz. Mail adresinizi küçük harflerle yazınız ve Türkçe karakter kullanmadığınızı kontrol ediniz. Değiştirme işleminden sonra sorun düzelmezse, OBS’deki 1.E-Posta mail adresinizi tamamen siliniz ve küçük harflerle yazıp güncelleyiniz. Bu işlem için cep telefonu/tablet gibi cihazlar yerine bilgisayar kullanılmalıdır.

Cep telefonu veya tablet gibi cihazlarla yapılan başvurularda büyük/küçük harf uyum sorunu yaşanabileceğinden dolayı başvuru işleminizi BİLGİSAYAR vasıtasıyla gerçekleştiriniz.

Önemli Not: Başvuru esnasında eşleşmeme (mismatch) hatası alındığında, bu kılavuzda belirtilen adımları takip etmek ve başvurusunu tamamlamak öğrenci sorumluluğundadır.

İletişim: erasmus@akdeniz.edu.tr
Akdeniz University International Relations Office