Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Başvuruları

Yabancı Dil Sınavı Başvuru Tarihleri

12 Ocak – 30 Ocak 2024
(Başvurular 30 Ocak 2024 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir)

Yabancı Dil Sınavı Tarihi

27.02.2024 (İngilizce)
28.02.2024 (Almanca ve Fransızca)

Yabancı Dil Sınavı Başvuru Yeri

https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr/ adresinden online olarak alınacaktır. Başvuru öncesi "Başvuru Kılavuzu"'nu okuyunuz.

(Bilgisayar kullanarak başvuru yapınız. Cep telefonu/tablet gibi cihazlarla başvuru yapmayınız.)

Yabancı Dil Sınavı Seviyesi

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına göre B1 seviyesi
Soru Türleri

Yabancı Dil Sınavı Soru Sayısı ve Sınav Süresi

Sınav 50 Soru 60dk. dır.

Sınav Yeri ve Saatleri

Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından web sitesinde (https://ydy.akdeniz.edu.tr/ ) duyurulacaktır.

TUS ve DUS Belgeleri ile Yabancı Dil Sınavı Başvurusu Yapacak Olan Öğrencilerin Dikkatine! Başvuru formu için tıklayınız.

Not: Başvuru formlarının imzalanıp taratılarak başvuru formundaki tüm belgelerin  “TUS/DUS Başvuru” konu başlığı ile erasmus@akdeniz.edu.tr adresine e-posta gönderilmesi önem arz etmektedir.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız. (Öğrencilerimizin başvuru yaparken hangi birimde öğrenim görüyorlarsa o birimi seçmeleri gerekmektedir. Örneğin lisansüstü öğrencileri bağlı oldukları enstitüyü seçmeleri gerekmektedir.)

*Başvurularınızı bilgisayardan yapınız. Cep telefonu/tablet gibi cihazlarla başvuru yapmayınız.

Erasmus+ Programından yararlanmak isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı düzenlenecektir. Bu başvurular sadece Erasmus+ hareketliliği başvurusu sırasında kullanılacak yabancı dil sınavı içindir. Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği başvuruları ayrıca alınacak olup, başvurulara ilişkin detaylı bilgi ilan edilecektir.

Yabancı Dil Sınavı Başvuru Şartları

Başvuru yapan adayın Akdeniz Üniversitesi’nde kayıtlı öğrenci olması gerekmektedir. Öğrencinin alttan dersinin olması başvuru yapmasına engel değildir.

Erasmus+ başvurularında; öğrencilerin Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00, Lisansüstü (Yüksek Lisans/Doktora) öğrencileri için 2.50/4.00 kümülatif (genel) akademik not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

Önemli Not 1:Eğer e-mail eşleşmeme (mismatch) hatası alırsanız, OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) sistemine girip 1. E-posta kısmındaki mail adresinizi başvuru sistemimizde kullandığınız mail adresiyle değiştiriniz. Mail adresinizi küçük harflerle yazınız ve Türkçe karakter kullanmadığınızı kontrol ediniz. Değiştirme işleminden sonra sorun düzelmezse, OBS’deki 1.E-Posta mail adresinizi tamamen siliniz ve küçük harflerle yazıp güncelleyiniz. Bu işlem için cep telefonu/tablet gibi cihazlar yerine bilgisayar kullanılmalıdır.

Cep telefonu veya tablet gibi cihazlarla yapılan başvurularda büyük/küçük harf uyum sorunu yaşanabileceğinden dolayı başvuru işleminizi BİLGİSAYAR vasıtasıyla gerçekleştiriniz.

Önemli Not 2: Başvuru esnasında eşleşmeme (mismatch) hatası alındığında, bu kılavuzda belirtilen adımları takip etmek ve başvurusunu tamamlamak öğrenci sorumluluğundadır.

Önemli Not 3: Program kuralları gereği, dil sınavına gireceğini beyan edip sınava mazeretsiz girmeme durumunda öğrencinin Erasmus+ hareketlilik başvurusunda -5 puan uygulaması yapılacaktır.

İletişim: erasmus@akdeniz.edu.tr
Akdeniz University International Relations Office