Erasmus+ Programı Öğrenim Hareketliliği Başvuru Takvimi

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Tarihleri 30 Nisan 2021  – 16 Mayıs 2021
(Başvurular 16 Mayıs 2021 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir)
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Yeri https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr/ adresinden online başvuru.
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçlarının Açıklanması 2021 Mayıs- Haziran ayları içerisinde açıklanacaktır.

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KOŞULLARI

1. Akdeniz Üniversitesi’ne kayıtlı öğrenci olmak (ön lisans, lisans, lisansüstü),
  2. En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık Sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz.),
  3. Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.0, Lisansüstü (Yüksek Lisans/Doktora) öğrencileri için en az 2.5/4.0 kümülatif (genel) akademik not ortalamasına sahip olmak.
  4. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için 60 dil puanına sahip olmak.

NOT:

Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır. Benzer şekilde, yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır.

Başvurular https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr adresinden online olarak alınacaktır. Başvuruda bulunan öğrenciler başvurularına ait transkript belgesi yüklemeyeceklerdir. Öğrencilerin not ortalamaları ve Değişim Programları Yabancı Dil Sınav sonuçları sisteme otomatik olarak yüklenecektir.

-Üniversitemiz tarafından düzenlenen Değişim Programları Yabancı Dil Sınav Puanı olmayan öğrencilerimiz *OSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş bir yabancı dil belgesi ile programa başvuruda bulunabilecekler.

-Engelli öğrencilerimizin engelli olduklarını gösteren belgeyi sisteme yüklemeleri gerekecektir.

-Şehit ve Gazi çocukları ilgili belgeyi temin ederek sisteme yükleyeceklerdir.

-2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı sisteme yüklemeleri gerekecektir. Öğrencilerin bu belgeleri başvuru tarihlerini dikkate alarak temin etmeleri gerekmektedir.

Not : 2021 sözleşme yılı için staj hareketliliği başlangıç tarihi 01 Eylül 2021 olması nedeniyle 2021 dönemi staj başvuruları ileri bir tarihte başlatılacaktır.

YABANCI DİL BELGESİ

*ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş (YÖKDİL, YDS) ve son 5 yıl içinde alınan ulusal ve uluslararası dil (TOEFL) sınavı belgesi

Eklenme tarihi: 31.10.2022 17:15:46
Son güncelleme: 31.10.2022 17:15:46