Erasmus+ İkili Anlaşmalar Hakkında

EWP (Erasmus Without Paper-Kağıtsız Erasmus) sürecinde, Avrupa Komisyonu kararı uyarınca tüm kurumlararası anlaşmalar (Inter-institutional Agreements-IIAs) online sisteme aktarılmaktadır. Bu aktarım sürecinde, ikili anlaşmaların her iki kurum tarafından onaylanma şartından dolayı karşı kurumların yanıt vermesine bağlı olarak anlaşmaların imzalanması zaman alabilmektedir. Bu nedenle ilan edilen kurumlararası anlaşmalar listesindeki anlaşma sayısı her iki kurum yetkilileri tarafından onaylandıktan sonra değişkenlik gösterecektir. Ancak ilan kuralları gereği, yalnızca her iki kurum tarafından onayı alınan anlaşmaların ait olduğu ülke ve kurumlara hareketlilik tercihi mümkün olacaktır. İlan süresi boyunca anlaşma sayısı değişmeyecektir. 2023 KA131 Proje döneminde ÖĞRENİM hareketliliği tercih edecek öğrencilerin seçebileceği ikili anlaşmalı kurum ve kontenjan bilgileri aşağıdaki linkte yer almaktadır.

ÖNEMLİ NOT 1: Erasmus+ öğrenci STAJ hareketliliği için Erasmus+ ikili anlaşma şartı bulunmamaktadır. Bu nedenle, ikili anlaşması bulunmayan bölümlerdeki öğrenciler Erasmus+ Staj hareketliliğinden başvuru yapabilirler.

ÖNEMLİ NOT 2: Öğrencilerimizin “ÖĞRENİM” hareketliliği başvurusu sırasında öğrenim gördükleri Bölüm/Programa ilişkin ikili anlaşmalarda yer alan kontenjanlara göre tercihlerini yapmaları gerekmektedir. (Örneğin lisans öğrencisi Fakülte/Bölümünden; yüksek lisans öğrencisi Enstitü/Anabilim Dalındaki anlaşmaları dikkate almalıdır.)

Eklenme tarihi: 27.03.2023 13:52:48
Son güncelleme: 10.04.2023 17:04:48