Deprem Önlemleri

Üniversitemizin Değerli Erasmus+ Programı Yararlanıcıları,

Ülkemizde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem sebebiyle hepimiz çok üzgünüz. Depremde yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır,  Gaziantep, Hatay,  Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen Deprem felaketinin KA 103/ KA 131 projelerine yönelik etkilerini asgariye indirmek üzere aşağıdaki önlemler, esneklikler ve uygulamalar getirilmiştir:

Aileleri, akrabaları, yakınları veya kendileri yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler ve çalışmakta olan personelimizi ilgilendiren duyura göre;

-Hareketliliğe seçilen ancak henüz başlamamış öğrenci ve personelin hareketlilikleri bu öğrenci ve personelin talep etmesi halinde seçildikleri proje döneminin sonuna kadar ertelenebilir. Seçildikleri proje süresinin, hareketliliğin gerçekleşmesini mümkün kılmadığı durumlarda, bu öğrenci ve personelin hakları bir sonraki sözleşme dönemine, üniversitenin hibe imkanları dahilinde devrolunabilir.

-Hareketliliğe seçilen ancak henüz başlamamış ve yukarıdaki kapsamındaki öğrenci ve personelin hareketlilikten feragat etmeleri halinde bir sonraki seçimlerde kendilerine -10 puan uygulanmaz.

-Hareketliliğe başlamış ancak deprem nedeniyle ülkemize dönen ya da dönmek isteyen öğrenci ve personelin deprem nedeniyle planlanan faaliyet tarihinden önce ülkemize dönmeleri durumunda mücbir sebep kapsamında değerlendirilir ve gerçekleştirilen faaliyet süresi kadar hibe verilir.

Deprem felaketi nedeniyle hareketliliklerini ertelemek ya da hareketlilikten vazgeçmek isteyen yararlanıcılarımızın taleplerini en geç 03 Mart 2023 tarihi saat 17.00’e kadar erasmus@akdeniz.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. Sürecin program kuralları çerçevesinde sağlıklı ilerleyebilmesi için ofisimizle mutlaka iletişime geçilmesi önem arz etmektedir.

Not: 1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri

Saygılarımızla,

Eklenme tarihi: 17.02.2023 15:38:05