Corona Virüsü Hakkında!

CORONA VİRÜS NEDENİYLE ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM KA103 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİK FAALİYETİNİ SONLANDIRMAK/ARA VERMEK VEYA FARKLI ÜLKEDE FAALİYETE BAŞLAMAK İSTEYEN

ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİ NOTU:

1-Erasmus+ faaliyetinin tamamlanmadan dönülmesi:

Halihazırda İtalya veya virüsten etkilenen/etkilenebilecek diğer program ülkelerinde bulunan öğrencilerden Corona virüsü sebebiyle faaliyeti sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isteyenlerin talepleri mücbir sebep kapsamında değerlendirilebilecek ve asgari sürenin altında kalsalar bile kaldıkları süre kadar hibe ödemesi yapılabilecektir.

Bunun yanında Öğrenci Öğrenim/Staj Bireysel Hareketlilik Bütçemizin  elvermesi durumunda öğrencilerimize ani gelişen bu durum için dönüş seyahat hibesi desteği verilmesi mümkündür.

2-Faaliyete ara verilmesi:

Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okullar resmi tatil olduğu için tatil süresince Türkiye’ye dönmek isteyenlerin resmi tatil kapsamında Türkiye’ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okullar açıldığında tekrar İtalya’ya (veya etkilenen diğer ülkeye) dönebilirler.  Yükseköğretim Kurumlarımızın Öğrenci Öğrenim/Staj Bireysel Hareketlilik bütçesinin elvermesi durumunda öğrencilerine bu ara verilen (tatil) süresi için de gündelik hibesi vermesi mümkündür.

3-Faaliyete başlanılamaması:

Yükseköğretim Kurumlarımızın, Corona virüs endişesiyle gitmek istediği ülkeyi değiştirmek isteyen öğrencilere proje süresi içerisinde kalmak şartıyla başka ülkelere gidebilmeleri için esneklik tanınacaktır

Eklenme tarihi: 4.03.2024 13:59:52
Son güncelleme: 4.03.2024 15:10:34