"Büyük İpek Yolunu Canlandırma Stratejisinde Taşımacılık ve Ulaştırma Koridorları İçin Beklentiler" Konulu Uluslararası Yarışma

1 Nisan - 1 Haziran 2023 tarihleri arasında Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafından; Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, İran, Çin ve ülkemizden genç uzmanlar ile yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin katılabileceği "Büyük İpek Yolunu canlandırma stratejisinde taşımacılık ve ulaştırma koridorları için beklentiler konulu" uluslararası bir bilimsel çalışma yarışması düzenlenecektir.

Türkmenistan yetkilileri, "2022-2025 Ulaşım Diplomasisi Kalkınma Programı"nın bir parçası olarak düzenlenecek etkinliğin, katılımcıların bilimsel, eğitsel ve profesyonel becerilerinin geliştirilmesi ve gençler arasındaki iş birliğinin artırılmasını amaçladığını belirtmişlerdir.

Yarışmanın ilk tur sonuçlarının 1 Eylül 2023 tarihinde, final turu sonuçlarının ise aralık ayı başında duyurulması öngörülmekte olup, yarışmaya ilişkin düzenlemelerle ilgili (başvuru formu, katılım şartları, çalışmaya yönelik konu başlıkları, yazı formatı) daha detaylı bilgi ve başvuru için ilgili web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.yok.gov.tr/DuyuruBelgeleri/Uluslararas%C4%B1%20%C4%B0li%C5%9Fkiler%20Daire%20Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/2023/yarismaya-iliskin-duzenlemeler.pdf

​Başarı dileklerimizle.

Akdeniz  Üniversitesi