ATSO "Geç Olmadan" İklim Elçileri Programı

Antalya Ticaret ve Sanayi  Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezinin de parçası olduğu AB Bilgi Merkezleri Ağı, gençler arasında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaşması için yeni bir kampanya gerçekleştirmektedir.

Haziran ayında başlayan kampanya kapsamında her ilde düzenlenecek “Geç Olmadan” İklim Elçileri Programı için başvuru açılmaktadır. Programa açıldığı ilin üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans öğrenimi gören her genç başvurabilmektedir. Kampanya ile 19 ilde 1900 üniversiteli gencin “AB-Türkiye İklim Elçisi” olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Başvuranlar arasından seçilen 100 genç projeye dâhil olabilecektir. Programa seçilen gençler “İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik” hakkında ve “Sürdürülebilir Yaklaşım” konusunda özel tasarlanmış iki farklı eğitim alacaktır.

Programı tamamlayan gençler;

• İklim ve sürdürülebilirlik alanında seslerini duyurabilecek,
  • Fikirlerini projeler aracılığı ile toplumsal değişime dönüştürecek bir fırsata sahip olacak,
  • AB-Türkiye İklim Elçisi olarak kendilerine özel kurgulanmış katılım belgesi ve yetkinlik portföyünü almaya hak kazanacaktır.

Bunun yanında Programı tamamlayanlar arasından seçilecek katılımcılar 2022 AB-Türkiye İklim Gençlik Forumu’na katılmaya hak kazanacaktır.

Geç Olmadan programı Antalya bölgesi (Burdur ve Isparta dâhil olmak üzere) için başvurular başlamış olup https://linktr.ee/gecolmadantr adresinden başvurular alınmaktadır. Program için son başvuru tarihi 5 Ağustos 2021 Perşembe günü olup program hakkında detaylı bilgi notu linkte yer almaktadır.

Eklenme tarihi: 31.10.2022 17:33:08
Son güncelleme: 2.11.2022 17:05:55