Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO 2022 Dönemi Erasmus+ KA107 Erasmus+ Ortak Ülkeler Programı Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Başvuru Takvimi : Arnavutluk

Erasmus+ Ortak Ülkeler ile Hareketlilik Projesi kapsamında Üniversitemiz Manavgat MYO’dan 1 öğrencimiz Arnavutluk- Tirana Üniversitesi’nde 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Döneminde öğrenim görmek (5 ay) ve 1 öğrencimiz Bahar Döneminde staj (2 ay) yapmak üzere seçilecektir.

Erasmus+ Ortak Ülkeler Öğrenim Hareketliliği Başvuru Takvimi

Başvuru Tarihleri

14 Aralık 2022 – 1 Ocak 2023 (saat 17.00)

Başvuru Sonuçlarının Açıklanması

Ocak – Şubat ayları içerisinde açıklanacaktır.

Proje Bitiş Tarihi:

30 Temmuz 2023 (Hareketliliğin tamamlanması gereken son tarihtir.)

Hibeler
Programdan yararlanmaya hak kazanan öğrencimize hem bireysel destek hem de seyahat hibesi verilecektir. (Program kuralları gereği Seyahat hibesi sadece ERASMUS+ Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği için verilmektedir.)

Bireysel destek

700 € (aylık)

Seyahat Hibesi

275 € (gidiş-dönüş uçak bileti için toplam ödenecek tutar)

ERASMUS+ Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği Başvuru Şartları

– Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO öğrencisi olmak,

- En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık Sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz.),

- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2.2/4.0,

- Yabancı dil sınav puanı öğrenim için en az 60 puan; staj için en az 50 puan,

-Başvurular https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr ve  https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr adreslerinden online olarak alınacaktır. Başvurulara ait belgelerin sisteme yüklenmesi zorunludur.

-Üniversitemiz tarafından düzenlenen 2021 ve 2022 Değişim Programları Yabancı Dil Sınav Puanı olmayan öğrencilerimiz *ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş bir yabancı dil belgesi ile programa başvuruda bulunabilecekler.

*ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş ulusal (YÖKDİL, YDS) ve uluslararası dil (TOEFL) sınavı belgesi

-Engelli öğrencilerimizin engelli olduklarını gösteren belgeyi sisteme yüklemeleri gerekecektir.

-Şehit ve gazi çocukları ilgili belgeyi temin ederek sisteme yükleyeceklerdir.

-2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı sisteme yüklemeleri gerekecektir. Öğrencilerin bu belgeleri başvuru tarihlerini dikkate alarak önceden temin etmeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Başvuruların tamamlanması ve doğru evrakların yüklenmesi yararlanıcı adaylarının sorumluluğundadır. Başvuru süresi bittikten sonra yapılabilecek başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi