Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2020 Dönemi Erasmus+ KA107 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için Erasmus+ Ortak Ülkeler Programı Başvuru Takvimi

Erasmus+ Ortak Ülkeler ile Hareketlilik Projesi kapsamında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1 öğrencimiz Karadağ- Montenegro Üniversitesi’nde 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Döneminde öğrenim görmek üzere seçilecektir.

Erasmus+ Ortak Ülkeler Öğrenim Hareketliliği Başvuru Takvimi

Başvuru Tarihleri 28 Haziran  – 12 Temmuz 2021
Başvuru Sonuçlarının Açıklanması Temmuz –Ağustos Ayları içerisinde açıklanacaktır.

Hibeler
Programdan yararlanmaya hak kazanan öğrencimize hem bireysel destek hem de seyahat hibesi verilecektir. (Program kuralları gereği Seyahat hibesi sadece ERASMUS+ Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği için verilmektedir.)

Bireysel destek 700 € (aylık)
Seyahat Hibesi 275 € (gidiş-dönüş uçak bileti için toplam ödenecek tutar)

ERASMUS+ Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği Başvuru Şartları

- Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olmak,

-En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık Sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz.),

-Lisans öğrencileri için en az 2.2/4.0,

-Lisansüstü (Yüksek Lisans/Doktora) öğrencileri için en az 2.5/4.0 kümülatif (genel) akademik not ortalamasına sahip olmak.

-Başvurular https://app.erasmus.akdeniz.edu.tradresinden online olarak alınacaktır. Başvuruda bulunan öğrenciler başvurularına ait transkript belgesi yüklemeyeceklerdir. Öğrencilerin not ortalamaları ve Değişim Programları Yabancı Dil Sınav sonuçları sisteme otomatik olarak yüklenecektir.

-Üniversitemiz tarafından düzenlenen 2021 Değişim Programları Yabancı Dil Sınav Puanı olmayan öğrencilerimiz *ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş bir yabancı dil belgesi ile programa başvuruda bulunabilecekler. (Yabancı Dil Puanı en az 60 olmalıdır)

*ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş (YÖKDİL, YDS) ve son 5 yıl içinde alınan ulusal ve uluslararası dil (TOEFL) sınavı belgesi

-Engelli öğrencilerimizin engelli olduklarını gösteren belgeyi sisteme yüklemeleri gerekecektir.

-Şehit ve Gazi çocukları ilgili belgeyi temin ederek sisteme yükleyeceklerdir.

-2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı sisteme yüklemeleri gerekecektir. Öğrencilerin bu belgeleri başvuru tarihlerini dikkate alarak önceden temin etmeleri gerekmektedir.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Dil seviyesi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan