2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı IAESTE Başvuruları

SON BAŞVURU TARİHİ: 3 ARALIK 2021

2021-2022 eğitim – öğretim yılında yurtdışında staj yapmak üzere IAESTE (Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği) programından yararlanmak isteyen öğrencilerin en geç 3 Aralık 2021 Cuma günü saat 17.00’a kadar başvurularını online olarak yaparak ofisimize güncel transkriptlerini ve öğrenci belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin belgelerini de en geç 3 Aralık 2021 Cuma günü saat 17.00’a kadar ofisimize elden teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru koşullarına uymayanların başvuruları iptal edilecektir.

IAESTE Başvuru Koşulları

IAESTE Programına aşağıdaki Fakülte öğrencileri başvuru yapabilecektir:

-Ziraat Fakültesi,
-Fen Fakültesi,
-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,
-Mühendislik Fakültesi,
-Mimarlık Fakültesi,
-Turizm Fakültesi,
-Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Yabancı Dil Sınavına, akademik ortalaması 4.00 tam not üzerinden en az 2.00 olan, staj yapma zorunluluğu olan ve en az 2.sınıf öğrencisi olanlar katılabilecektir. Bu koşullara uymayan öğrenciler yabancı dil sınavına giremeyecektir ve Aday Öğrenci Listesi’nde gösterilmeyecektir.

-Yabancı Dil Sınavı, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde açılacaktır.

-Bir öğrenci isterse birden fazla yabancı dil için sınava girebilir. (Öğrenciler en çok 2 dilden sınava girilebilir.)

-Sınavdan 100 tam not üzerinden 70’den daha az puan alan öğrenci başarısız sayılacaktır.

IAESTE Başvurusu
Başvurular iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

Öncelikle aşağıdaki bağlantıda yer alan çevrimiçi başvuru formu doldurulacaktır.

-Başvuru linki için tıklayınız.

İkinci olarak ise aşağıdaki belgeler ofisimize elden teslim edilecektir.

-İlan tarihi itibariyle alınmış imzalı transkript.

-Öğrenci Belgesi.

Yabancı Dil Sınavı Hakkında Önemli Noktalar

• Sınav Tarihi, Saati ve Uygulama Şekli:

Sınav tarihi, saati ve uygulama şekli 8 Aralık 2021 tarihinde web sitemizde duyurulacaktır. Lütfen web sitesinden duyuruları kontrol ediniz.

*Yabancı dil sınavında başarılı olan öğrencilerin Ağırlıklı Genel Ortalaması hesaplanırken Aday Öğrenci seçiminde %50 not ortalaması ve %50 dil puanı esas alınacaktır.

*2020-2021 eğitim-öğretim yılında IAESTE yabancı dil sınavında başarılı olmuş ancak yurtdışı staj için kabul alamamış öğrenciler, istedikleri takdirde geçen yıl aldıkları yabancı dil notlarını kullanabilirler. Ancak bu öğrencilerin yeniden başvuru yapması gerekmektedir.

IAESTE Sık Sorulan Sorular için tıklayınız.

İletişim:
Rektörlük Binası 6. Kat 607 Numara