2020 Dönemi Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

Değerli Öğrencilerimiz,

Küresel COVID-19 salgını sebebiyle ile 13 Mart 2020 tarihinde alınan YÖK Kararı ile, Ulusal Ajans’ın da duyurduğu üzere, tüm Erasmus Hareketlilikleri ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmış durumdadır. Bu durumun ne zaman sona ereceği ve hareketliliğe tekrar ne zaman izin verileceği ise belirsizliğini korumaktadır.

Ancak sürecin ne zaman normale döneceğini öngöremediğimiz için herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına “Staj” hareketliliği öğrenci yerleştirmeleri Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisimiz tarafından tamamlanmış olup Erasmus+ Programı Seçim Komisyonu tarafından değerlendirilmiştir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar;

1. Hareketliliklerin yüz yüze başlamaması durumunda tamamının ya da bir kısmının çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilmesi, karşı kurumun da kabul etmesi şartı ile hem Ulusal Ajans hem de Üniversitemiz tarafından uygun görülmüştür. Ancak çevrimiçi (online) durumda hibelendirme farklı olacak ve ilerleyen zamanlarda Ulusal Ajans tarafından duyurulacaktır.
  2. Pandemi sürecinin devam etmesi ve bu durumdan kaynaklı olarak hareketliliğin çevrimiçi ya da yüz yüze gerçekleştirilememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için katılımcı tarafından yapılacak herhangi bir harcama (Uçak bileti, vize ve pasaport ücretleri vs.) mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecektir. Karşı kurumun ve kurumumuzun talebi doğrultusunda çevrimiçi başlayan hareketlilikler, yüz yüze devam ettirilebilecektir.

AB Bakanlığı – Ulusal Ajans tarafından 2020 Dönemi için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarına göre belirlenecek olan kontenjanlar henüz belirlenmemiş olup değerlendirmeler bir önceki akademik yıl içinde gerçekleşen hareketlilik sayıları dikkate alınarak yapılmıştır. Bu nedenle öğrenci staj yerleştirme sayılarında değişiklik olabilmektedir.

2020 Dönemi Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği yerleştirme sonuçları aşağıdaki listelerde yer almaktadır.

• Erasmus+ Staj Hareketliliği Asıl Liste
  • Erasmus+ Staj Hareketliliği Yedek Liste

Asıl ve yedek öğrenci seçimleri aşağıdaki kriterlere göre belirlenmiştir:

– Erasmus+ başarı puanları (%50 yabancı dil+ %50 not ortalaması ve özel durumlar),

– Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarına göre belirlenecek olan kontenjanlar

– Akademik birimlerden giden Erasmus+ öğrenci sayısı,

– Bölüm/Programlara göre Erasmus+ kapsamında başarılı öğrenci sayısı

– Akademik birim içindeki staj hareketlilik sayısı,

– Her bölüm/program ve Anabilim Dalına bir öğrenci hakkı,

• Erasmus+ Yabancı Dil Sınav notu Staj için 50’nin altında olan, akademik not ortalaması Lisans için 2.20/4.00, Lisansüstü için 2.50/4.00’nin altında olan ve eksik belge nedenleriyle başvurusu geçersiz olan öğrencilerimiz yerleştirilemediği için isimleri listelerde yer almamıştır.

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI

• Staj faaliyeti için önceden hazırlanmış bir kurumlar arası anlaşma olması şartı yoktur.
  • Staj faaliyetine başvuracak öğrencilerin staj yapacakları kurumu kendileri bulmaları gerekmektedir.
  • Staja ev sahipliği yapacak kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri ve işletme tanımına uygun diğer kuruluşlar olabilir.
  • Diplomatik temsilcilikler, Avrupa Birliği Kurumları ile Avrupa Birliği (Topluluk) Programlarını yürüten kuruluşlar bu faaliyet kapsamında ev sahipliği yapamazlar.
  • Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenciler (hibeli ve/veya hibesiz) staj yeri bulmak için staj yapmaya hak kazandıklarına dair yazılarını “outgoing@akdeniz.edu.tr” mail adresinden talep edebilirler.
  • Erasmus+ Staj Hareketliliğinden minimum 2 ay maksimum 12 ay yararlanılabilir. Ancak Üniversitemiz tarafından staj hareketliliğine yerleştirilen öğrenciler, programdan hibeli olarak 3 aya kadar yararlanabileceklerdir.

FERAGAT VE İTİRAZ DURUMU

• Erasmus+ staj hareketliliğinden asıl olarak yararlanmaya hak kazanıp hakkından feragatetmek isteyen öğrencilerin feragat ve/veya sonuçlarla ilgili itiraz dilekçelerini 30 Haziran 2020 tarihi saat 17:30’a kadar outgoing@akdeniz.edu.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yapılacak olan talepler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

NOT: Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği hakkında önümüzdeki günlerde duyuru yapılacaktır.

Başarı dileklerimizle,

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü