2020 Dönemi Erasmus+ KA107 Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Takvimi: CEZAYİR

Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Öğrencileri için Erasmus+ Ortak Ülkeler ile Hareketlilik Projesi kapsamında Üniversitemiz;

Spor Bilimleri Fakültesi: Dijilali Bounaama Khemis Miliana University

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu: University Abdelhamid IBN BADIS Badis Mostaganem

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü: University of Algiers 2

Her birimden 1 personel olmak üzere ders verme hareketliliğinde bulunacak toplam 3 akademik personel seçimi gerçekleştirilecektir.

Personel Ders Verme Hareketliliği Nedir?

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumunda veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin kurumlararası anlaşma kapsamında Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Erasmus+ Ortak Ülkeler Öğrenim Hareketliliği Başvuru Takvimi

Başvuru Tarihleri 01 Ekim 2021 – 15 Ekim 2021
Başvuru Sonuçlarının Açıklanması Kasım ayı içerisinde açıklanacaktır.

Hibeler
Programdan yararlanmaya hak kazanan öğrencimize hem bireysel destek hem de seyahat hibesi verilecektir. (Program kuralları gereği Seyahat hibesi sadece ERASMUS+ Ortak Ülkeler ile Personel Hareketliliği için verilmektedir.)

Bireysel destek 180 € (günlük)
Seyahat Hibesi 360 € (gidiş-dönüş uçak bileti için toplam ödenecek tutar)

Ders Verme Hareketliliği Başvuru Koşulları ve Belgeleri

1. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu veya Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü akademik personeli olmak.
  2. En az 60 puan Yabancı Dil yeterlilik *belgesi. (*ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş (YÖKDİL, YDS) ve son 5 yıliçinde alınan ulusal ve uluslararası dil (TOEFL) sınavı belgesi) ya da,

Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumunda eğitim alındığına dair diploma,
Türkiye’de yabancı dilde eğitim veren yükseköğretim kurumundan mezun ise diploma fotokopisi

Hibe ve Ödemeler

• Erasmus+ hibesinin %75’i gitmeden önce, kalan %25’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra ders verme hareketliliğinden faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır.
  • Programdan hibesiz de yararlanılmaktadır. Hibesiz yararlanmak isteyen personelin de başvuru sürecine girmesi gerekmektedir.

Hareketlilik Süreci

Hareketlilik Süresi 5 iş günü + 2 yol günü (Toplam 7 günlük hibe verilecektir)
Ders verme faaliyeti 8 ders saati

İletişim: