2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

Sevgili Öğrencilerimiz,

Erasmus+ Programı öğrenci seçimleri kapsamında yapılan öğrenci yerleştirmeleri Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisimiz tarafından tamamlanmış olup Erasmus+ Programı Seçim Komisyonu tarafından değerlendirilmiştir.

AB Bakanlığı - Ulusal Ajans tarafından 2020/2021 eğitim–öğretim yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarına göre belirlenecek olan kontenjanlar henüz belirlenmemiş olup değerlendirmeler bir önceki akademik yıl içinde gerçekleşen hareketlilik sayıları dikkate alınarak yapılmıştır. Bu nedenle öğrenci öğrenim yerleştirme sayılarında değişiklik olabilmektedir.

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği yerleştirme sonuçları aşağıdaki listelerde yer almaktadır.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Sonuçları

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Yedek Liste

Dikkat edilmesi gereken hususlar;

2020/2021 Akademik Yılı

1. Hareketliliklerin yüz yüze başlamaması durumunda tamamının ya da bir kısmının çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilmesi, karşı kurumun da kabul etmesi şartı ile hem Ulusal Ajans hem de Üniversitemiz tarafından uygun görülmüştür. Çevrimiçi (online) olması durumunda hibelendirilmenin yapılmayacak olup online Erasmus sürecine dahil olmak isteyen öğrencilerimiz taleplerini belirten dilekçeklerini 24.07.2020 tarihi saat 17:00’a kadar erasmus@akdeniz.edu.tr eposta adresimize göndermeleri gerekmektedir.
  2. Pandemi sürecinin devam etmesi ve bu durumdan kaynaklı olarak hareketliliğin çevrimiçi ya da yüz yüze gerçekleştirilememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için katılımcı tarafından yapılacak herhangi bir harcama (Uçak bileti, vize ve pasaport ücretleri vs.) mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecektir. Karşı kurumun ve kurumumuzun talebi doğrultusunda çevrimiçi başlayan hareketlilikler, yüz yüze devam ettirilebilecektir. Katılımcılar, yurtdışında fiziksel hareketlilik başladığında hibe almaya hak kazanırlar.

Asıl ve yedek öğrenci seçimleri aşağıdaki kriterlere göre belirlenmiştir:

- Erasmus+ başarı puanları (%50 yabancı dil+ %50 not ortalaması ve özel durumlar),

- Üniversitemizin Erasmus+ İkili anlaşmalarında yer alan kontenjanlar ve kontenjanlarda belirtilen değişim süreleri

- Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarına göre belirlenecek olan kontenjanlar

- Akademik birimlere gelen-giden Erasmus+ öğrenci sayısı,

- Bölüm/Programlara göre Erasmus+ kapsamında başarılı öğrenci sayısı

- Akademik birim içindeki öğrenim/staj hareketlilik sayısı,

- Her bölüm/program ve Anabilim Dalına bir öğrenci hakkı,

-2020/2021 Akademik Yılı bütçe durumu göz önünde bulundurularak Uluslararası İlişkiler Ofisimiz tarafından her bölüm/program ve Anabilim Dalında en fazla 5 öğrenciye kadar hibe tahsis edilmesi kararı alınmıştır,

- İlereleyen süreçte, bütçe durumu göz önüne alınarak yedek öğrencilerin hibelendirilme durumları tekrar değerlendirilecek olup uygun görüldüğü takdirde sizlerle paylaşılacaktır,

- Erasmus+ Yabancı Dil Sınav notu Öğrenim için 60, Staj için 50’nin altında olan, akademik not ortalaması Lisans için 2.20/4.00, Lisansüstü için 2.50/4.00’nin altında olan ve eksik belge nedenleriyle başvurusu geçersiz olan öğrencilerimiz yerleştirilemediği için isimleri listelerde yer almamıştır.

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİSİNİN SORUMLULUKLARI

—  Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında asıl olarak yerleştirilen öğrenciler, gidecekleri üniversitenin başvuru formu ve talep ettiği diğer belgeleri araştırarak temin etmelidir. Öğrenciler, gerekli işlemleri gidecekleri üniversitenin son başvuru tarihi ve evrak ulaştırılması gereken tarihleri göz önünde bulundurarak yerine getirmelidir. Öğrenciler gidecekleri üniversitenin Erasmus ofisleriyle iletişime geçmelidir.

—  Öğrencilerin, gidecekleri üniversitenin Başvuru Formunu (Application Form) doldurup karşı tarafa gönderdikten sonra kabul edildiklerine dair karşı kurumdan Kabul Mektubu (Letter of Acceptance) belgesi temin etmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin karşı kuruma posta ile göndermesi gereken belgeleri ofisimiz aracılığı ile gönderebilirler.

—  Öğrenciler, dönem başında Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencisi olduğu ilgili bölüme ait kaydını yenilemelidir. Ancak ders kaydı yapmasına gerek yoktur. Erasmus+ öğrencisi, gideceği Üniversiteye herhangi bir kayıt ya da harç ücreti ödemez ancak bu durum gideceği üniversitenin kurallarına göre değişiklik gösterebilir.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında yedek listede yer alan öğrenciler hibesiz olarak hareketlilikten yararlanmak isterlerse ofisimize dilekçe ile başvuru yapıp anlaşmalı üniversitelerin kontenjan durumuna göre hareketlilikte bulunabilirler.

Öğrenciler, süreçleriyle ilgili detaylı bilgiye http://uio.akdeniz.edu.tr/erasmus-programi/erasmus-programi-giden-ogrenci/erasmus-giden-ogrenci-degisim-surecleri/ adresinden ulaşabilirler.

FERAGAT VE İTİRAZ DURUMU

• Erasmus+ Öğrenim hareketliliğinden asıl olarak yararlanmaya hak kazanıp hakkından feragatetmek isteyen öğrencilerin feragat ve/veya sonuçlarla ilgili itiraz dilekçelerini 07.2020 tarihi saat 17:00’a kadar erasmus@akdeniz.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yapılacak olan talepler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Küresel COVID-19 salgını sebebiyle 2020/2021 Akademik Yılı Bahar Dönemine yerleştirilen öğrencilerimiz için de virüsün dünya üzerindeki sürecine bağlı olarak değişikler olması ihtimal dahilindedir.

Uyarı: COVID-19 salgının etkileri devam etmektedir. Yerleştirme yapılan kurumların, öğrenci kabul etmeme, sadece çevrimiçi hareketliliği kabul etme, kontenjan sayısı azaltma kararı gibi durumlar oluşabilir. Öğrencilerimiz bu gibi durumlarda ofisimiz ile iletişime geçebilirler.

Eklenme tarihi: 16.01.2024 09:27:00
Son güncelleme: 16.01.2024 09:27:00