Başvuru Esasları
Üniversitemizden yurtdışındaki başka bir üniversiteye Free Mover Programı kapsamında gitmek isteyen öğrencinin;
-Üniversitemizde hazırlık sınıfı hariç 1 yılı tamamlamaları ve en az 2,50 genel ağırlıklı not ortalamasına sahip olması,
-Karşı üniversiteden bir yarıyıl için en az 30 AKTS kredi, bir akademik yıl için en az 60 AKTS kredi ders alması,
-Gideceği üniversitenin eğitim dili ile ilgili dil yeterliliğine sahip olması,
-Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasında yer alan belgeler ile Üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne başvurması,
-Gideceği üniversite ile irtibata geçerek ilgili üniversitenin akademik takvimine göre gerekli belgeleri hazırlaması,
-Kabul belgesinin temini, alınacak derslerin üniversitemizde geçerli sayılacağına dair ilgili Birimin Yönetim Kurulu Kararı’nın çıkması gibi işlemlerinin takibini yapması,
-Seyahat ve sağlık sigortasını yaptırması,
-Pasaport ve vize işlemlerine başvuru yapmadan önce Uluslararası İlişkiler Ofisinden Free Mover öğrencisi olduğunu teyit eden belge alması,
-Gitmek istediği Üniversitenin Free Mover Programı web sayfasında yer alan belgelere ek olarak isteyebileceği başka belgeleri (Konaklama formu, CV, niyet mektubu vb.) öğrenmesi ve takip etmesi gerekir.
Free Mover Programı kapsamında yurt dışında öğrenim gören öğrenci, program dönüşünde karşı üniversiteden katılım belgesi ve öğrencinin Üniversitemizde kayıtlı olduğu ilgili Birim tarafından öğrencinin yurtdışında geçirdiği sürede aldığı derslerin tanınmasına ilişkin Birim Yönetim Kurulu kararını Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim eder.
Free Mover Program Koordinatörlüğü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan öğrencilerin yurt dışında bulundukları süre zarfında barınma haklarının korunması için gerekli girişimlerde bulunur.
Ders Eşleştirmeleri ve Akademik Danışmanlık
Başvuru ve Kabul Süreci
Free Mover Programı ile yurt dışındaki bir üniversitede misafir öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrencinin aşağıdaki işlemleri yapması gerekmektedir.
1.Aşama
Free Mover Programı kapsamında öğrenim görmek istediği üniversiteye Bölüm/Program Koordinatörüyle hazırladığı ve bölümünce onaylanmış Öğrenim Anlaşmasını göndererek başvurusunu yapar ve kabul mektubu talep eder.
2.Aşama
Onaylı öğrenim anlaşması ve dilekçe ile öğrenim gördüğü Birime başvurarak Free Mover Programı kapsamında yurt dışındaki bir üniversiteden eğitim almak istediğine dair talebini iletir.
3.Aşama
Öğrenci, öğrenim anlaşmasının uygun görüldüğüne dair ilgili Birim Yönetim Kurulu kararını, onaylı öğrenim belgesini ve Üniversitenin Free Mover web sayfasında yer alan başvuru formu ile birlikte diğer belgeleri Free Mover Programı Kurum Koordinatörüne teslim eder.
Not: Free Mover Kurum Koordinatörlüğü Rektörlük 6.Katta hizmet vermektedir.
Başvuru Belgeleri:
-Transkript
-Dil Yeterlik Belgesi
-Pasaport
-Europass CV
4.Aşama
Pasaport ve vize işlemlerine başvuru yapmadan önce Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Free Mover öğrencisi olduğunu teyit eden belge alır.
NOT: Başvuru ve kabul sürecinde öğrenci; Üniversitemiz ilgili Birimin Bölüm/Program Koordinatörlüğü, hem kendi hem de karşı üniversitenin Free Mover Kurum Koordinatörlüğü ile eşgüdümlü çalışır.
5.Aşama (Derslerin denkleştirilmesi)
Free Mover Programı ile giden öğrencilerden eğitim süresi bittiğinde;